Polestar 4 krijgt Belgische prijs: Vanaf 64.800 euro (2024)

Polestar 4 prijs belgie info leveringen

Heb je het wat gehad met de Polestar 2 maar heb je geen budget voor de Polestar 3? Dan kan je voortaan shoppen voor de Polestar 4. Die elektrische SUV Coupé kost je minimaal 64.800 euro en pakt maximaal uit met een range tot 610 km.

Even een stap terug: Ja, dit is de Polestar 4 maar nee, hij staat niet hoger in de rangorde dan de Polestar 3. Het Zweedse merk gebruikt zijn cijfers simpelweg om aan te geven de hoeveelste Polestar het is die boven de doopvont werd gehouden. De Polestar 8 kan dus zowaar een petieterige stadswagen worden! Goed, terug naar deze P4, een soort van modern SUV coupébroertje van de Polestar 2. Volg je nog?

Single of Dual?

De Polestar 4 kent nu zijn prijs en valt met een basisprijs van 64.800 euro mooi tussen de 49.990 euro die je minimaal kwijt bent voor de Polestar 2 en de 89.900 euro die je minimaal neer moet leggen voor de Polestar 3. Ga je voor het instapmodel van de Polestar 4, dan spreek je over de Long Range Single Motor. Die krijgt een elektromotor op de achteras van 272 pk (343 Nm) en een accu van 94 kWh (netto). Volgens Polestar moet je in theorie maar liefst 610 km ver kunnen met deze knaap. Of anders gezegd: een verbruik van 15,4 kWh/100 km.

Polestar 4 prijs belgie info leveringen

Een stapje hoger op de ladder plaatst Polestar de Polestar 4 Long Range Dual Motor. Die maakt gebruik van dezelfde accu maar plaatst een extra motor op de vooras goed voor een systeemvermogen van 544 pk en 686 Nm koppel. Daardoor zoem je niet in 7,1 seconden naar de honderd maar knal je in amper 3,7 tellen richting de drie cijfers. Ook met deze versie zou je nog steeds maximaal 580 kilometer ver moeten geraken. Zowel de Single Motor als Dual Motor kunnen laden aan 22 kW AC en 200 kW DC.

Wat is deze Polestar 4?

Da's een goede vraag! In de annalen van de autogeschiedenis zal 'ie alvast gaan als: "Die Polestar zonder achterruit". Want jawel, net zoals de Peugeot Partner van je lokale loodgieter krijgt deze Polestar 4 geen achterruit. Daar stoppen de vergelijkingen dan ook. Want de P4 is een 4,84 meter lange SUV Coupé en daardoor een serieuze scheut (24 cm) langer dan de Polestar 2.

Polestar 4 prijs belgie info leveringen

Ook de koffer is met 526 liter opvallend groter dan die van de P2 (405l) en zou hij nét wat handiger moeten zijn in dagelijks gebruik. Visueel is de Polestar 4 een nog meer futuristische interpretatie van de Polestar 2. Het interieur pakt dan weer uit met een rechthoekig infotainmentsysteem à la Tesla, maar biedt ook nog een digitale instrumentencluster voor de bestuurder. Geloof ons, dit is er eentje die je in het echt moet zijn. En dat kan! Want vanaf augustus start Polestar met het leveren van de P4 aan Belgische klanten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws