Maserati GranCabrio is net op tijd voor de zomer (2024)

Maserati GranCabrio info belgie 2024

Je zal het misschien niet geloven als je naar buiten kijkt, maar de zomer komt stilaan dichterbij. Maserati vindt het dan ook tijd om het dak te halen van zijn GranTurismo. Dat doet het meteen met de 542 pk sterke Trofeo met V6, later volgt nog de elektrische Folgore.

Laat je de Ghibli en Levante even links liggen, dan heeft Maserati tegenwoordig een kakelverse line-up. Met producten zoals de Grecale SUV, begeerlijke MC20 sportwagen en heerlijke GranTurismo coupé. Die laatste mag nu ook dakloos door het leven gaan en doet dat naar goede gewoonte als GranCabrio.

Op stap met vrienden

De GranTurismo profileert zich alvast meteen als een cabrio met vier zitplaatsen. Ideaal dus om met een bevriend koppel in Monaco 's middags een Caesar Salad te gaan benuttigen in Le Millésime. Visueel baseert hij zich uiteraard grotendeels op de GranTurismo en maakt metalen dak plaats voor een stoffen exemplaar. De Italianen geven je trouwens de keuze uit vijf verschillende kleuren voor het stofje bovenop. Onder het motto: u vraagt, wij draaien! Enfin, naaien.

Maserati GranCabrio info belgie 2024

Binnenin stelen drie digitale schermen de show en moeten comfortabele fauteuils extra onderstrepen waarom het een goede keuze was om toch niet voor die nieuwe Mercedes SL te gaan. Zou het toch gaan regenen in Monaco, dan zit je binnen de 14 seconden lekker droog in je GranCabrio na een swipe op het centrale scherm van 12.3-duim.

Luid of absurd snel

Bij de initiële lancering in de zomer van 2024 zal de GranTurismo standaard worden uitgerust met de 3-liter V6 vanuit de MC20 sportwagen. Die weet via twee turbo's maar liefst 542 pk en 650 Nm naar de vier wielen te sturen. Jep, de GranTurismo heeft voortaan vierwielaandrijving. Dat zorgt er natuurlijk voor dat hij ondanks zijn gewicht van 1.9 ton toch amper 3,6 seconden nodig heeft om de honderd aan te tikken. Wie durft, kan tot 316 km/u doorblazen.

Maserati GranCabrio info belgie 2024

Al kan het nog een stuk extremer. Want na de versie met verbrandingsmotor, staat er ook nog de GranCabrio Folgore op de planning. Die wisselt turbokracht in voor elektronica maar ziet het vermogen stijgen tot boven de 750 pk en 1.350 Nm koppel! Exacte data is er nog niet, maar verwacht je aan een sprint naar de honderd onder de 3 seconden... in een cabrio voor vier personen!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws