Opgelet: Vandaag is flitsmarathondag! (16/11/'15)

flitsen_0

Om 6 uur deze ochtend is de Belgische politie van start gegaan met haar vierde editie van de flitsmarathon. Daarbij nemen 128 van de 192 lokale politiezones deel. Op je tellers letten is dus aangeraden.

Sinds 6 uur deze ochtend zijn 128 lokale politiekorpsen en 178 agenten van de federale wegpolitie volop bezig met het controleren van onze snelheid. Waardoor de vierde editie van de flitsmarathon van start is gegaan. Bij die grootscheepse actie draait het volgens de politie niet rond chauffeurs pesten of de staatskas aanvullen, wel om hardrijders te doen nadenken over hun gedrag op de openbare weg, want volgens de federale verkeerspolitie is snelheid nog altijd 'killer nummer 1' in het verkeer.

Naast vaste controlepunten zal de politie vandaag ook zogenaamde 'nterceptieploegen' inzetten om hardrijders meteen aan de kant te zetten. Daardoor zullen ook gesnapte buitenlandse chauffeurs meteen hun boete moeten betalen.

Bij de laatste flitsmarathon (23 en 24 april 2015) bleek zo'n 7 procent van de gecontroleerde chauffeurs te snel rijden. 19.705 overtreders (van de 298.883 gecontroleerden) kregen dan ook een boete toegestuurd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Nidas Leo 06:22
afbeelding van Nidas Leo

Jaja, gisterenochtend om 6u45 op de N16, het laatste rechte (lange) stuk voor de Temse brug richting Sint Niklaas, goed verstopt tussen de struiken op de middenberm: toegelaten 90 km/u: al die verkeershooligans die na correctie 92 km/u reden de boek op!
Die hardrijders zullen wel eens twee keer nadenken vooraleer ze nog eens zo'n onverantwoord en moorddadig gedrag ten toon spreiden!
Maar 't is niet om de staatskas te spijzen hoor, alleen de verkeersveiligheid telt!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws