Europa wurgt Tesla’s Autopilot

press_autopilot2

Door nieuwe Europese regels ziet het merk zich verplicht om de capaciteiten van zijn autonome rijfuncties bij ons fors terug te schroeven.

Tesla-eigenaars klagen steen en been: Tesla heeft een nieuwe update voor zijn Model S en X uitgerold die de capaciteiten van het autonome rijsysteem Autopilot danig in de kiem smoort. Plots moeten de bestuurders weer zelf de controle overnemen in situaties waar de auto vroeger zelfstandig kon rijden. De auto’s kunnen geen scherpe bochten meer aan en de elektrische berlines en SUV’s kunnen ook niet langer zelfstandig van rijstrook wisselen op secundaire wegen. Op snelwegen kunnen ze dat wel nog, maar als een maneuver niet binnen de 5 seconden lukt, gooit de auto de handdoek in de ring en moet de bestuurder overnemen.

Europa’s fout

Waarom doet Tesla zijn klanten dat alles aan? Het heeft geen keuze: Europa heeft net een nieuwe wetgeving ingevoerd die de vrijheden voor de invoering van zelfrijdende functies in extreme mate inperkt. Daarmee staat Autopilot nu qua capaciteiten plots terug op het niveau van de autonome rijfuncties van de meest gevorderde Europese constructeurs. En dat terwijl Tesla’s met dezelfde hardware in de Verenigde Staten ondertussen gewoon helemaal alleen over parkings naar hun eigenaar mogen rijden zonder dat er een mens aan het stuur moet zitten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Kriss 13:40
afbeelding van Kriss

@Waxweazel: Er is een handelsoorlog aan de gang en jij vraagt je af waarom Europa plots de voorsprong van een Amerikaanse autobouwer onderuit haalt?

mtvw 11:58
afbeelding van mtvw

Er staat inderdaad heel weinig info in dit artikel...
Hier meer omtrent de nieuwe regels:
https://www.engadget.com/2019/05/17/tesla-updates-autopilot-europe/?gucc...

JRE 14:20
afbeelding van JRE

Autofans trekt wel vaker de Thierry Baudetkaart. "Europa doodt Suzuki Jimny", "Europa schrapt leuke motoren", "Europa verbiedt roze auto's", ...

Rudy v 19:19
afbeelding van Rudy v

Europa ziu zich beter moeien met serieuze zaken.
Ze willen 1 grote diktatuur invoeren!

VishXl 11:19
afbeelding van VishXl

Niet moeilijk dat de autopilot hier niet werkt, het europese wegennet lijkt in niets op het ordelijke en overzichtelijke Amerikaanse wegennet.

andre123 10:12
afbeelding van andre123

langs de ene kant willen ze het altijd hebben over rijplezier,
langs de andere kant nemen ze alle rijplezier uit handen...
hopelijk houden ze al die controlesnufjes nog lang in amerika.
wie niet met de auto kan rijden kan nog altijd een taxi nemen,
met chauffeur!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws