Productieklaar: Dít is de autonoom rijdende auto van Volvo en Uber

volvo-uber-xc90-autonomous-driving_2019_1

Volvo toont vandaag samen met Uber hun nieuwe zelfrijdende auto. Niet zomaar een XC90, wel de eerste waarbij je niet achter het stuur hoeft te zitten.

Dat ken je al, maar tot op vandaag ging het om testexemplaren die niet altijd met evenveel succes op de weg werden gezet. Sinds 2016 al zijn Volvo en Uber bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Deze XC90 is de eerste productierijpe auto die zelfstandig met het autonome besturingssysteem overweg kan. Het platform en de zichtbare dingen worden door Volvo geleverd, Uber ontwikkelde de besturingssystemen.

productiestart

Met deze XC90 wordt het startschot gegeven voor de productie van 10.000 exemplaren die Uber bij de Zweedse autobouwer plaatste. Binnenkort worden de wagens op de weg gezet in gebieden die geschikt zijn voor autonoom rijden; daarbij denken we niet alleen aan de openbare weg maar ook aan fabrieksterreinen. Vanaf 2025 wil Volvo de technologieën ook in een eigen voertuigconcept gieten, die zou op Volvo's SPA2-platform komen te staan.

volvo-uber-xc90-autonomous-driving_2019

Om ongevallen te vermijden worden een hele hoop back-upsystemen voorzien, die in geval van nood kunnen ingrijpen wanneer de primaire technolgie het laat afweten. Aanvullend zorgt een uitgebreide reeks sensoren op en in de auto ervoor dat het autonome besturingssysteem van Uber veilig kan functioneren in stadsverkeer.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws