EU zet licht op groen voor Stellantis

Europa keurt fusie FCA PSA goed

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen de autogroepen FCA en PSA. De Italiaans-Amerikaanse en Franse autobouwers gaven eerder al aan samen in zee te willen gaan onder de noemer ‘Stellantis’.

De Europese commissie heeft het licht op groen gezet voor Stellantis, de fusie tussen autobouwers FCA en PSA. Als de fusie is afgerond, zal Stellantis de vierde grootste autogroep ter wereld worden. In Europa wordt de Frans-Italiaans-Amerikaanse groep de tweede. In totaal zal Stellantis maar liefst veertien merken in portefeuille hebben. Het gaat bij FCA om de merken Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep, Dodge, RAM, Abarth, Lancia en Fiat Professional. PSA is eigenaar van de merken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall.

De fusie tussen beide autogroepen werd uitgebreid onderzocht. De Europese Commissie had bedenkingen bij het toekomstige marktaandeel van de fusiegroep bij bedrijfsvoertuigen. De PSA-tak van Stellantis zal moeten blijven samenwerken met Toyota, terwijl het onderhoud van de lichte bedrijfsvoertuigen voor concurrenten toegankelijk moet blijven.

De fusie van beide groepen betekent vooral voor FCA goed nieuws. Op die manier kan het de hybride en elektrische knowhow van PSA gebruiken en hoeft FCA niet langer Tesla te betalen om de Europese uitstootnormen te halen. Anderzijds is de Italiaans-Amerikaanse groep voor PSA dan weer een makkelijker toegangsticket tot de Noord-Amerikaanse markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws