24 Uren van Spa: Mercedes wint na afvallingsrace

24 uren van spa

Mercedes kan een tweede overwinning op hun palmares schrijven na de Grand Prix van Hongarije eerder deze dag. Ook op de 24 Uren van Spa behaalde de #84 SLS AMG GT3 van team HTP Motorsport de eerste plaats.

Het Duitse team hield stand op het bekende circuit in de Ardennen en behaalde een grote voorsprong dankzij een verschrikkelijk hoog tempo 's nachts. De piloten Maximilian Buhk, Bernd Schneider en Maximilian Götz finishten uiteindelijk voor de Porsche van Manthey Racing en de Audi van het Belgian Audi Club Team WRT met onder andere Le Mans-winnaar André Lotterer, Christopher Mies en winnaar van vorig jaar Frank Stippler.

Deze 65ste editie van de 24 Uren van Spa kan het best worden omschreven als een uitputtingsrace. Onder andere alle BMW Z4's van Marc VDS racing moesten opgeven. Ook Audi was niet zonder problemen, zo moest de #1 al vlug het circuit verlaten wegens een falende versnellingsbak. Ook de Audi #13 moest na een accident het strijdtoneel al verlaten.

In de PRO-AM klasse wist de Ferrari van AF Corse de overwinning te bemachtigen in de handenv an Griffin, Vilander, Cameron en Mortimer. De Ferrari #71 van SMP Racing werd tweede en landgenoot Wolfang Reip derde in zijn Nissan GT-R GT3.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:12
afbeelding van Techno Patat

Goed weekend voor de Mercedessen, totaal niet voor de Mclaren's precies :P! Hoeveel 12c gt3's hadden ze niet mee naar Spa?

Wat heeft de Kumpen gedaan?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws