Deze BMW i8 GTR is voor BELCAR

bmw-i8-gtr-belcar

Hamofa Motor Sport, een Belgisch raceteam, prepareerde speciaal voor de Belcar een BMW i8. Al gaat het eerder over een silhouetracer, want een i8 met V8, zo rollen ze niet uit de fabriek.

Niet enkel een Belgische bedrijf dat zich bezig houdt met het herstellen van dieselmotoren over de gehele wereld, Hamofa, het heeft ook een eigen raceteam dat dankbaar wordt gebruikt door de gebroeders Verhoeven van het bedrijf. Een tijdlang knalden ze met een M3 GTR in het Belcar-kampioenschap, nu maken ze gebruik van een i8 GTR. De enige in de wereld trouwens.

Want BMW levert natuurlijk geen raceversie van haar i8. En al zeker niet met V8. Hoe de broers Verhoeven dan uitkwamen bij zo'n i8 ? Wel, de jongens werkten aan een nieuwe wagen met een chassis van het Franse Solution F. Daar moest de motor achterin, waardoor ze op zoek moesten naar een BMW met motor achteraan. En hoewel BMW op dit moment ruwweg 458 verschillende modellen verkoopt is de i8 de enige met de motor achter de inzittenden.

De driecilinder mocht dus de vuilbak in, in de plaats ligt nu een 535 pk sterke V8 vanuit de M3. Daardoor uniek in de wereld, deze i8 GTR.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dominique 13:58
afbeelding van Dominique

Voor mij mag BMW dat ook in het productie model doen van de i8...de motor van de M3 in de i8 lepelen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws