Opel e-Rally Cup: Racen onder hoogspanning (2019)

opel corsa-e rally 2019 ADAC

Opel trekt met een geprepareerde Corsa-e richting rally! Daarvoor richt het samen met ADAC de Opel e-Rally Cup op. Een specifieke merkencup voor de elektrische rallywagen.

Als het op rally aankomt zijn het Duitse ADAC en Opel dikke maatjes. Zo was er al de ADAC Opel Rallye Cup als leerschool voor een stel jonge rallyrijders in Europa. Daarvoor werd de ADAM R2-rallywagen ingezet. Een auto die nu plaats moet ruimen voor deze Corsa-e Rally, een volledig elektrische rallywagen die zal ingezet worden tijdens de ADAC Opel e-Rally Cup. Een wereldprimeur.

Bescheiden racer

Het is namelijk voor het eerst dat een autoconstructeur een elektrisch voertuig op de markt brengt voor klantenteams in de rallysport. Met een prijs die onder de 50.000 euro moet liggen wil Opel de raceklasse betaalbaar houden. Te meer omdat er - motorisch - weinig onderdelen aan deze omgebouwde Corsa-e zitten, waardoor de budgetten ook doorheen het jaar lager liggen.

opel corsa-e rally 2019 ADAC

De specificaties van deze rallywagen? Relatief bescheiden. De elektromotor stuurt 136 pk en 260 Nm aan instant koppel naar de voorwielen die een mechanische (Torsen) sper tussen zich in krijgen. De ophanging werd compleet onder handen genomen en krijgt een McPherson veerpoot met universele kogelgewrichten vooraan. De remmen zijn dan weer fors met klauwen met vier zuigers rondom. Ook uniek is het systeem van energierecuperatie op de remmen, een trucje dat elektrische auto's ook in het dagdagelijkse leven gebruiken. Net zoals de reguliere Corsa-e puurt deze rallyversie zijn kracht uit een accu van 50 kWh.

opel corsa-e rally 2019 ADAC

Volgend jaar willen Opel en ADAC het startschot van hun nieuwe merkencup geven met 15 wagens aan de start. Waardoor Opel Motorsport reikhalzend uitkijkt naar nieuwe klantenteams om zich aan dit nieuw avontuur te wagen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws