Oeps, Peugeot 208 lekt het net op (2019)

peugeot 208 leak 2019

2019? Dat zal voor Peugeot in het teken staan van de 208, want het Franse automerk lanceert dit jaar haar nieuwe generatie van de compacte hatchback. Op het autosalon van Genève begin maart krijgt 'ie zijn groot debuut, de eerste plaatjes duiken nu al het net op.

Of het nu de Spanjaarden dan wel de Fransozen die eerst lekten, dat is ondertussen niet meer duidelijk maar hoe dan ook, de 208 staat in zijn nakie op het wereld wijde web. Niet de eerste keer trouwens, want begin dit jaar passeerde de auto al eens onder een deken van dikke pixels. Deze keer beschikken we echter over scherper materiaal.

Crossover-looks

Daarop zien we wat al werd aangenomen; de 208 komt een stuk scherper voor de dag. Met de led-dagrijverlichting die als klauwen over de snoet trekt en een sterk gestileerde derrière. Ook de wielbogen moeten we een eervolle vermelding geven, want die worden in het zwart uitgevoerd waardoor de 208 zelfs wat crossover-looks overneemt. De omgekeerde wereld uiteraard maar alles om klanten naar de compacte hatchback te trekken.

peugeot 208 leak 2019

Bij het interieur herkennen we Peugeots gekende digitale cockpit. Denk 508 maar dan in een kleiner formaat. Technische details hangen uiteraard niet vast aan deze gelekte plaatjes maar we weten nu al dat de 208 rolt op het CMP-chassis dat hij ook zal delen met de Opel Corsa en co. Een platform dat ontwikkeld werd voor een rits kleine motoren én... een elektrische aandrijving.

peugeot 208 leak 2019

Benieuwd hoe die elektrische 208 voor de dag zal komen, want Peugeot liet eerder al verstaan dat het geen saaie elektrische wagens wil bouwen. Met de laats gelanceerde 508 Sport Engineered als goed voorbeeld daarvan.

peugeot 208 leak 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ken Divjak 19:07
afbeelding van Ken Divjak

Beetje gedrongen in profiel (tenminste op foto), maar wel kek verd*rie!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws