Mercedes-AMG GT Black Series schrikt sociale media

-

Het summum der AMG's? Dat is de Black Series uiteraard. Ook de huidige GT wordt in de winter van zijn carrière klaargestoomd door de meest duistere krachten binnen de AMG-divisie. Hoe dat er uit moet zien? Dankzij sociale media heeft de Mercedes-AMG GT Black Series zijn sinistere looks niet onder doek kunnen houden. Dit wordt een epische machine.

Sportwagens zoeken steeds meer de richting van comfort op. Het worden alleskunners met bakken pk's. Toch zijn er klanten die smeken om een hardcore versie. Luistert een merk, dan krijg je begeerlijke machines zoals de Porsche 911 GT2 RS of de Ferrari 488 Pista. Auto's die zo puur en gemeen zijn, dat je over capabele rijvaardigheden moet beschikken. Mercedes is ook niet doof voor de smeekbede en prepareert in alle stilte de Mercedes-AMG GT Black Series.

Bruut, bruter, Black Series

Al is die stilte over, want gisterenavond dook er plots een set foto's op van de mean machine. Die tonen alvast hoe brutaal de Black Series gestileerd zal zijn. De voorzijde mag dan nog sierlijk rond zijn, het overaanbod aan luchtinlaten, sleuven, spoilers en splitters rondom breken die sierlijkheid meteen af. Dit is bruut in het kwadraat.

Welke krachtbron er onder de motorkap zal huizen is an sich ook geen geheim. Want zonder twijfel zal ook deze Black Series beschikken over de gekende 4-liter V8 benzine met twee turbo's. Hoeveel paarden hij los mag laten in deze configuratie? Daarvoor moeten we nog even wachten tot 15 juli, want dan zal Mercedes officieel het doek halen van deze nieuwe Black Series.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie