Volkswagen Taigo: Want eentje is geentje!

Volkswagen Taigo teaser 2021

Met de T-Cross en T-Roc heeft Volkswagen al twee crossovers die stiekem in elkaars vaarwater rijden. Eind dit jaar komt daar nog een crossover-broeder bij, want het Duitse automerk heeft zonet de eerste info van de Taigo onthuld. Want eentje is tenslotte geentje!

Een nieuwe dag, een nieuwe crossover. Zo lijkt het wel. Deze keer komt 'ie uit het Volkswagen-kamp. Want de Duitse autobouwer heeft zonet de komst van de Taigo aangekondigd voor de Europese markt eind dit jaar. Die Taigo is een compacte crossover met coupe-allures. Of in mensentaal: een verhoogde Polo met weinig praktische koffer. Ach, het heeft nooit de BMW X6 tegengehouden om een succes te worden.

T-Cross Sportback

Volkswagen praat alvast over een dynamisch en emotioneel design. Al deden ze dat volgens ons ook over de T-Roc en T-Cross. Wat meteen de volgende vraag naar boven brengt: hoe verhoudt deze Taigo zich tegenover die T-Roc en T-Cross? Want met die T-Roc en T-Cross heeft VW al twee inzendingen in B-crossover-segment. Wel, volgens Volkswagen vervult deze Taigo de nood voor klanten die op zoek zijn naar een CUV (Crossover Utility Vehicle) die een verhoogde zitpositie verzoent met een sportief silhouet. Wederom, volgens ons doet zo'n T-Cross en T-Roc net hetzelfde.

Volkswagen Taigo teaser 2021

We moeten er dan ook niet flauw over doen, deze Taigo is in essentie een Europese versie van de Braziliaanse Nivus die je op zijn beurt kan zien als een soort van T-Cross coupe. Kijk, een stuk makkelijker om het zo uit te leggen, niet Volkswagen?

Volkswagen Taigo teaser 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws