Nieuwe Mini 3-deurs laat eerste beelden wintervakantie zien

Mini 3-Door winter teaser 2022

Mini heeft voor het eerst een aantal beelden gedeeld van zijn gloednieuwe driedeurs. De hatchback is daarin flink ingepakt op winterstage te zien, en doet dat volgens de constructeur met een zuiver elektrische aandrijflijn achter zijn guitige frontje.

De huidige Mini mag er dan al bijna even tijdloos uitzien als zijn iconische voorouder, maar het model draait inmiddels alweer mee sinds 2014. Na een facelift of twee is het dus wel eens tijd voor een grondige wissel van de wacht, en die komt in de vorm van deze schattigaard. En zijn grotendeels gesloten grille geeft alvast weg dat elektrificatie bij dit model wel wat meer wordt dan een ‘afterthought’.

Telkens minder ‘mini’

Waar de huidige generatie van de 3-deurs namelijk pas op het einde van zijn leven voorzien werd van een elektrische aandrijflijn, staat die bij het nieuwe model helemaal centraal. Mini toont ons hier zelfs enkel beelden van een exemplaar op stroom, al geeft de constructeur tussen de regels wel te kennen dat er ook nog versies met verbrandingsmotoren aan zitten te komen. Een plug-inhybride aandrijflijn blijft dan weer voorbehouden aan de nieuwe Countryman, die zijn kleine broertje iets later vergezelt en eveneens in een zuiver elektrische versie op de markt zou moeten komen.

Om de familieband tussen de toekomstige 3-deurs en zijn vorige generaties kracht bij te zetten, is de nieuwkomer alvast samen met de voorouders naar Lapland afgereisd. Uit dat rijtje valt meteen op dat elke Mini er per generatie weer een beetje minder ‘mini’ op wordt, al houdt de constructeur gelukkig wel nog steeds vast aan het knappe driedeursontwerp. Bij elke modelwissel lijken de koplampen trouwens een slagje te groeien, en deze keer zouden ook de achterlichten een iets puntiger ontwerp meekrijgen. Voorlopig bevat de camouflage echter nog heel wat vormpjes en tekeningen die ons moeten misleiden. Op meer informatie, zoals een onthullingsdatum, is het dan ook nog even wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws