Rinspeed Budii is autonoom rijdende i3 met periscoop op het dak

rinspeed-budii-concept-2015_04

Stuur centraal, zelfrijdende auto en een absurde styling met periscoop op het dak? Jep, dit moet een creatie van Rinspeed zijn. Ditmaal met een BMW i3 als basis.

Naar jaarlijkse gewoonte zal ook dit jaar Rinspeed één van haar creaties voorstellen op het autosalon van Genève. Vorig jaar was het nog een Tesla die - volgens het merk autonoom kan rijden, dit jaar doen ze hetzelfde met een i3. Je moet echter al twee keer kijken voor je het karretje van BMW er nog in herkent, want Rinspeed is ditmaal ver gegaan in de aanpassingen.

Uiterlijk kreeg de i3 een dikke bodykit aangemeten en werd ook het zwarte paneel achteraan vervangen door ééntje die nu het binnenste van een Flux capacitor lijkt weer te geven. Verder bemerken we ietwat foute tuningvelgen en o ja... dat is inderdaad een periscoop op het dak. Waarom? Omdat het kan, daarom.

 rinspeed-budii

Zowel links- rechts als nietgestuurd

Binnenin is het een feest van schermpjes, neonlichten en leder met knap stiksel. Het stuur, dat kan zowel door de inzittende rechts als links worden gebruikt. Of je kan het ding laten opplooien en samen een potje candy crush spelen op de gigantische tablet in de middenconsole. Want de Budii rijdt autonoom. Wederom; volgens Rinspeed.

 rinspeed-budii

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws