Lichtere variant nummer zoveel: BMW M3 CRT

Update: live video's De laatste weken onthulde BMW telkens weer een nieuwe variant van de BMW M3. Altijd ging het om een coupé, meestal was hij enkel bestemd voor Azië. Nu toont BMW ons een M3 sedan met de toevoeging CRT, wat staat voor Carbon Racing Technology. Die term duidt dan weer op de aanwezigheid van carbon fiber reinforced plastics, plastic versterkt met carbonvezels dus. Dat zorgt ervoor dat de wagen een stuk lichter wordt en dus ook een stuk sneller is.

Hoewel niet op comfortitems werd bespaard, slaagt de M3 CRT er toch in om 45 kg minder op de weegschaal te zetten. Naast het gebruik van de vezelversterkte plastics (die we later ook zullen terugzien in de i3 en i8), zorgen ook de ultralichte titanium uitlaatlijn en de speciale geluidsisolatie voor deze gewichtsbesparing. De wagen profiteert ook van de ontwikkelingen in de M3 GTS coupé, want de motor wordt gewoon overgeplant. Zo is deze M3 CRT goed voor 450 pk en 440 Nm uit een 4,4 liter V8. De DCT-versnellingsbak met dubbele koppeling zorgt voor een boterzachte overgang tussen de versnellingen.

In 4,4 seconden spurt de BMW M3 CTR van 0 naar 100 km/u, terwijl een gewone M3 dat in 4,9 seconden doet. BMW laat de snelheidsbegrenzer pas ingrijpen bij 290 km/u. Niets dan vermogen en snelheid dus? Nee, wanr de wagen krijgt grotere remschijven en 19 inch lichtmetalen velgen. De dempers zijn individueel instelbaar.

 Wie deze M3 CTR wil, zal snel moeten zijn. BMW bouwt er slechts 67 exemplaren van die elk zowat 130.000 euro zullen kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:51
afbeelding van Techno Patat

@ronayke: die hebben ze al lang hoor, ze noemen dat de m3 gts ;)!

ik vind die 45 kg eigenlijk een beetje beschamend om mee af te komen... als die 45kg echt het verschil maakt, tank dan maar halfvol en eet een bickytje minder hé :p! de looks in dat kleur daarentegen zijn wel top!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws