Verkoopscijfers maart 2012: Top 5 krimpt, de markt stagneert

Febiac sluit het eerste trimester van 2012 af met een daling van 12,7 procent bij de ingeschreven voertuigen. Alles samen werden er 148.363 wagens ingeschreven. Dat is uiteraard het gevolg van de onzekerheid inzake de wetgeving en de golden rush die in december 2011 plaats vond. Hou er ook rekening mee dat het nog steeds crisis is bij vele bedrijven. Maar er beterschap op komst, dat bewees de maand maart. Na twee woelige maanden waarin iedereen zijn aankoop uitstelde tot 1 maart, gezien de nieuwe wetgeving, zijn er in maart 59.915 stuks ingeschreven, dat is net iets minder dan dezelfde maand vorig jaar. Vorig jaar had maart ook een extra werkdag, geen onbelangrijk element.

De grote groei van sommige automerken, kijk naar Lancia, Jeep, Land Rover en Jaguar, hebben alles te maken met het salon. De wagens die op het autosalon gekocht en besteld werden, daarvan zijn de eerste in maart geleverd. Voor Land Rover is dat uiteraard de Evoque die er voor positieve cijfers zorgt.

Vreemd genoeg doet de top 5 het verschrikkelijk slecht. Volkswagen, Renault, Citroën en Peugeot moeten allemaal serieus inleveren. Luxemerken als BMW, Mercedes en Audi doen dan weer gouden zaken ten gevolge van die nieuwe wetgeving inzake de herberekening van de BIV die op 1 maart in voege trad.

Verkopen maart 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws