Seat moet drie keer meer wagens verkopen

Seat moet drie keer meer wagens verkopen

Als Seat haar toekomst wil vrijwaren, zal het een pak meer moeten gaan verkopen: namelijk het driedubbele.

Seat verkocht vorig jaar 320.000 wagens. Moederbedrijf Volkswagen wil dat Seat er werk van maakt om zo snel mogelijk 1 miljoen wagens te verkopen, dat is het driedubbele en op zijn minst 'optimistisch' te noemen.

Volkswagen wil Seat daarmee op de vingers tikken dat het niet zo maar investeringen kan krijgen voor nieuwe modellen. Er moet volume en opbrengsten zijn om de grote investeringen in Seat te blijven verantwoorden. Als Seat meer volume krijgt, zal het ook meer zeggenschap krijgen inzake investeringen waardoor het merk sterker in zijn schoenen staat binnen de groep.

In Genève werd de nieuwe Leon SC voorgesteld. Een nichewagen die in onze ogen niet voor het grote volume zal zorgen. Maar dat wist de Spaanse autobouwer ook. Net daarom steken er opnieuw de geruchten op dat Seat werkt aan een crossover op basis van het modulaire MQB-platform. Seat wil daarmee de concurrentie aangaan met de Nissan Qashqai.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 13:50
afbeelding van Wim

ik snap wel wat je bedoelt, maar die stappen zijn in mijn ogen toch al gemaakt, bij de huidige Leon vind ik toch dat Seat aan het langste eind heeft getrokken, ziet er super uit en geen Golf afkooksel. Met MQB maak je natuurlijk een heel nieuwe wagen, op misschien wel het beste platform in the business.

Leon Owner 23:21
afbeelding van Leon Owner

Ik ben sinds eind februari eigenaar van de nieuwe Seat Leon. En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. De afwerking is stukken beter dan mijn oude wagen (vorig model Leon). Qua rijplezier is ondanks alle kritiek er niet op achteruit gegaan. Hij is gewoon "volwassener" geworden. Dus aan de nieuwe Seat Leon ligt het echt niet. Ik denk dat Seat zich moet focussen op het ontwerpen van eigen wagens en geen afkooksels van het VAG wat nieuw leven inblazen en trachten te verkopen. (Alhambra=Sharan, Exeo=A4, Mii=Up enz...). Laat deze aub achterwege Seat!!! Ontwerp zelf, en het tij zal wel keren!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws