Uit-tip: Zoute Grand Prix 2013 [10-13 oktober]

zoute-grand-prix-2012

Vanaf vandaag, 11 oktober (en eigenlijk gisteren ook al een beetje) vindt in Knokke en omgeving de Zoute Grand Prix plaats, voor de vierde keer intussen. Als je het niet kent, beeld je dan geen Formule1 in, denk eerder aan een optocht en tentoonstelling van oldtimers en exclusieve wagens.

Een beetje een kleine versie van de Concours d'Elegances die je her en der tegenkomt dus. En hoewel het er jaar na jaar drukker wordt, blijft de Zoute Grand Prix de moeite om te bezoeken. De organisatie doet er overigens alles aan om de bezoeker te plezieren. Zo is er naast de rondrit door de Polders ook een veiling (op het Albertplein), een snelheidsproef en een elegantiewedstrijd (op de Royal Zoute Golf Club).

zoute-grand-prix-2012

grote namen

Vandaag begint het feest al met de snelheidsproef, een parade van oldtimers over de Elisabethlaan. Verder verwacht de organisatie ook een aantal bekende namen uit de auto- en sportwereld. Le Mans-winnaar Derek Bell, Jochen Mass, de broers Borléen allen meldden ze hun aanwezigheid al. Ook op vlak van auto's wordt er een mooie opkomst verwacht. Onder de 170 deelnemers vind je een 1931 Mercedes SSK, een 1957 Bentley Continental S1, een BMW 507 uit hetzelfde jaar, of een Jaguar XK 140 van een jaartje eerder.

zoute-grand-prix-2012

exclusieve veiling

Maar behalve de rondrit - op zondag - met een uitgebreid aantal deelnemers is er dus ook de veiling. Veilinghuis Bonhams organiseert deze vandaag - vrijdag - en roept de Ferrari 250 Europa uit 1974 alvast uit tot ster van de show. Daarnaast zijn er ook wat exclusieve wagens te zien, de Ferrari 458 Speciale is enkel te zien voor een select publiek.

Alle info vind je op de website van de Zoute Grand Prix. De foto's van vorig jaar vind je hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:49
afbeelding van Techno Patat

En de rally passeert aan m'n baantje! Ik heb derstraks een oude E type gezien, 3x een oude Porsche (ik denk zelfs de 356 spider, ma ik ken er niet genoeg van om het zeker te zijn...), oude mg'tjes,... Moest het niet regenen ik zat op een tuinstoelleke te kijken aan de grote baan!

Cuore Sportivo 13:00
afbeelding van Cuore Sportivo

Ik was al van plan zondag te gaan kijken, dan rijdt de Alfa 4C mee met de GT Tour :-)

Techno Patat 15:38
afbeelding van Techno Patat

Hoelaat en waar? Daarvoor wil ik ook wel komen :p!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws