Getest: Plasti Dip voor velgen

Plasti-Dip-tips-test

Hoe moeilijk is het nu om je velgen in een laagje Plasti Dip te steken? Wij testten het uit met twee verschillende merken van deze synthetische rubber om enkele besluiten te trekken.

Plasti Dip is een synthetisch rubber in vloeibare vorm. Je kan Plasti Dip het best vergelijken met verf die je uit een spuitbus spuit, maar ook terug van objecten kan afhalen. Geen vrees meer dus dat je per ongeluk een stukje te ver spuit of dat je een logo hebt overspoten. Met het goedje wacht je gewoon tot het hard is, en dan pel je het er gewoon weer af. Des te indrukwekkender is het dat, als je er niet aan gaat pellen, het bestand is tegen hogedrukspuiten en de barre winter.

Duits VS Amerikaans

We kochten Plasti Dip via twee bekende websites. Zowel plasti-dip.be als conrad.be beloven spuitbussen van het merk Performix. Dit is een Amerikaans merk dat al sinds 1972 (40 jaar!) dit goedje vervaardigt. In realiteit krijg je via Conrad echter spuitbussen van Duitse afkomst zonder merknaam. Gaan we kijken op de bus, dan staat er manufactered by Plastidip.de for plasti-dip. De bijhorende link naar de www.plastidip-gmbh.info loopt echter dood. Op zijn minst vraag opwekkend.

Plasti-Dip-tips-test

Kwalitatief verschil

kwalitatief is er een groot verschil tussen de spuitbussen. De echte Performix bussen (herkenbaar door de blauw/gele kleur) spuiten stukken gebruiksvriendelijker. De Duitse variant laat het niet toe om in een te schuine hoek/ ondersteboven te spuiten. Best wel lastig als sommige plekjes niet goed bereikbaar zijn. Ook het goedje dat uit de bussen komt verschilt. De Plasti Dip uit de Performix bussen ruikt veel zoeter (geloof ons, na een paar uurtjes spuiten ben je daar blij om). De spuitbussen van Conrad (de Duitse) zijn ook nog eens vlugger leeg.

Hoewel je via plasti-dip.be zo'n 15 euro meer betaalt voor the real deal, is het die 20 euro dubbel en dik waard. Niet enkel haal je meer uit een busje, ook het gebruiksgemak ligt veel hoger.

Het 15 stappenplan

Tijd om onze bevindingen en tips in een handig lijstje te spuiten:

Plasti-Dip-tips-test

• 1: Kuisen, kuisen kuisen. Hoe properder je velgen zijn, hoe beter de dip zal vasthechten. Begin daarom met warm water en velgenzeep tot de velgen geen enkel vuiltje meer hebben. Daarna ga je er best nog eens over met ontvetter.

• 2: Terwijl de velgen aan het drogen zijn, kan je best eerst eens oefenen met de spuitbus. Neem een stuk hout, metaal, plastic om het spuiten in de hand te krijgen.

• 3: De grootste fout die de meesten in het begin maken (wij inclusief) is om van te dichtbij te spuiten. Probeer zeker van een twintigtal centimeter afstand te spuiten. Op het eerste gezicht lijkt het of je bent helemaal niets aan het spuiten, maar als je er een paar keer over gaat wordt het vanzelf donkerder.

• 4: Schudden, schudden, schudden. Schud zoveel mogelijk met de spuitbus. Zowel voor je start als tijdens het spuiten.

• 5: Korte bewegingen: Gewoonweg de knop van de spuitbus indrukken en in één beweging de velg spuiten gaat spijtig genoeg niet lukken. Probeer daarom in korte stroken te spuiten. Zodat je stukje bij beetje elke deel bedekt.

• 6: Spuit vanuit verschillende hoeken. Dit zorgt er voor dat je echt wel elk hoekje en kantje van de velg meekrijgt. Zeker met onze exemplaren was dat een hele opdracht.

Plasti-Dip-tips-test

• 7: Ondertussen zijn je velgen droog en heb je al wat geoefend op een ander object. Tijd om aan het echte werk te beginnen. Ideaal leg je je velgen "plat" (met de buitenkant naar boven gericht) op een werkbank/ tafel. Dit om het rondwandelen te vergemakkelijken. Op de grond (op een karton, doek) gaat ook, al zal je dan wel gebukt door het Plasti Dip leven moeten.

• 8: Gebruik tip 3 tot 6 om aan de slag te gaan. Wees niet bang om de eerste laag heel licht te spuiten. De grondkleur mag er nog altijd door komen.

• 9: Wacht een tiental minuutjes voor je een tweede, iets dikkere, laag er op spuit. Het gemakkelijkste is gewoonweg al de velgen om de beurt te doen. Ben je klaar met de laatste, dan is normaal gezien de eerst klaar voor zijn tweede laagje.

• 10: Spuit deze tweede laag iets dikker zodat de kleur van de ondergrond niet meer zichtbaar is.

• 11: Na deze tweede laag wacht je best 20 à 30 minuten. Ze is tenslotte dikker en heeft meer tijd nodig om te drogen. Wij stellen voor om in die tussentijd even te surfen naar autofans.be.

Plasti-Dip-tips-test

• 12: Afhankelijk van de dikte van je eerst twee lagen zal je nog 1 à 2 lagen moeten spuiten. Wij kwamen toe met drie lagen. Een indicatie dat je best nog een laagje spuit is wanneer je nog blinkende delen ziet. Dit komt meestal omdat je in één van de eerdere lagen niet uit genoeg hoeken hebt gespoten.

• 13: Vergeet ook de binnenkant van de velg niet. Wij spoten nog twee lichte laagjes aan de binnenkant van de velg (met het Duitse product).

• 14: Wacht zeker 24 tot 48 uur voor je de velgen op je wagen zet. Plaats je velgen dan ook op een plaats waar ze rustig (uit weer, wind, stof) kunnen drogen.

• 15: De eerste uren zal het product nog plakkerig zijn. Maak dan ook niet de fout om met je vinger te voelen of de Plasti Dip al droog is. Buiten het feit dat de Plasti Dip gewoonweg nog niet droog is, zal je ook een vingerafdruk nalaten. Geduldig zijn is de boodschap.

Plasti-Dip-tips-test

Extra tips

• 1: Hoe kleiner de afstand tussen spuitbus en velg, hoe gladder het resultaat. Het gevaar bestaat wel dat je te dicht gaat waardoor er lekken en ophopingen ontstaan. Een afstand van 15 à 20 centimeter waren naar onze bevindingen ideaal.

• 2: Wees lui. De drukknoppen van de spuitbussen zijn moordend voor je vinger. Het heeft dan ook geen nut om je te overhaasten omdat je vingers pijn doen. Werk je met twee personen, dan kan je afwisselen.

• 3: Heb je het gevoel dat de spuitbus niet meer zo goed spuit, dan kan je best eventjes ondersteboven spuiten. Door de textuur van Plasti Dip geraakt de opening van de spuitbus namelijk gemakkelijk verstopt.

• 4: Je hoeft de banden niet van je velg te halen voor het spuiten. Doe je dat wel, vraag dan aan de plaatselijke bandenboer dat ze "extra voorzichtig" zijn bij het plaatsen van de banden. De kans bestaat namelijk dat de bandenmachine de rand van de Plasti Dip er af pelt. Een bandenplaatser kon ons wel melden dat hij al banden op velgen met Plasti Dip had gezet en dat hij nog nooit problemen had gehad.

• 5: Bestel genoeg. Afhankelijk van je velgenmotief kunnen vier spuitbussen niet genoeg zijn. Bestel er daarom zeker ééntje meer.

Plasti-Dip-tips-test

Gebruikte producten:

Performix/ prijs: 74,85 euro/ velgenkit, 4 spuitbussen/ score: 4/5
Kwalitatief het betere product door zijn gebruiksgemak en geur.

Onbekend Duits (via conrad.be)/ prijs: 59,96 euro/ velgenkit, 4 spuitbussen/ score: 2/5
Iets goedkoper en qua resultaat zeker aanvaardbaar, maar niet "the real deal"

Met dank aan Dries De Brabander om zijn wintervelgen als testobject te gebruiken en deze test mogelijk te maken.

Resultaat:

Plasti-Dip-tips-test
Plasti-Dip-tips-test
Plasti-Dip-tips-test
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 64 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (64)

Plaats een reactie
Yeelen 16:10
afbeelding van Yeelen

Aah, eindelijk! Maar nu wacht ik al op de foto's wanneer ze gemonteerd zijn!

Ponrow 16:48
afbeelding van Ponrow

eindelijk een review ervan, wel interessant.
iemand ervaring me foliatec?

john 17:04
afbeelding van john

Ik ben ook wel benieuwd naar het gebruiksgemak van het verwijderen. Een monnikenwerk of in 1x beweging alles mee?

john 17:04
afbeelding van john

Ik ben ook wel benieuwd naar het gebruiksgemak van het verwijderen. Een monnikenwerk of in 1x beweging alles mee?

Cuore Sportivo 17:18
afbeelding van Cuore Sportivo

Hmm interessant. Mssn eens overwegen om mijn wintervelgen in het rood te 'dippen... :-)

David Depoorter 17:30
afbeelding van David Depoorter

Ik heb al wat ervaring met Plasti-dip. Maar om je juiste hoeveelheid in te schatten voor 4 velgen is wat moeilijk. Daarom mijn vraag. Hoeveel spuitbus(sen) heb je nodig per velg (voorkant en binnenkant??)? Want in jullie test heb je 2 verschillende merken gebruikt van spuitbussen voor jullie velgen...

Brecht Depaepe 19:27
afbeelding van Brecht Depaepe

een duurtest zou interessanter zijn dan hoe gemakkelijk het spuiten gaat.

Mesoerrie 19:39
afbeelding van Mesoerrie

Ben ook wel benieuwd naar het verwijderen ervan.

Vult die plastidip ook kleine oneffenheden?

Kevin 19:42
afbeelding van Kevin

en binnekort foto's van je wagen met de velgen? Hoelang bende daar nu aan bezig geweest voor de 4 velgen te dippen?

Techno Patat 22:04
afbeelding van Techno Patat

Ik hou iedereen hier wel op de hoogte qua duurtest! Maar ik heb er alle vertrouwen in! Maandagavond monteer ik ze en dan komt een foto!

Qua verwijderen: als je volgende lagen voldoende dik waren kan je het er netjes aftrekken. Dat is als ze goed droog zijn dus, ik ben ene na 1u beginnen aftrekken en dat was prutsen! Een andere velg is wat natgeregend terwijl ze nog niet droog was. Die heb ik dus na 1 dag afgetrokken en in 5 minuten had ik echt heel m'n prutsvelgen verwijderd.

Foliatec heb ik zelf geen ervaring mee, maar veel online foria waarschuwden me! Het is echt verschrikkelijk naar het schijnt...

Qua inschatten: van de performix heb ik 3 bussen gebruikt voor 5 ('drukke') 17 inch velgen 3 lagen (1 velg herdaan dus...). Met 4 bussen kwam ik dus eigenlijk toe voor 4 velgen 3 lagen + binnenkant. Van de Duitse flessen heb ik 4 flessen gespoten op 2 binnenste lagen. Er zit echt veel minder dip in! Die 5 euro is dus een valse besparing hoor!

Nog 1 extra tip: niet paniekeren bij je 2e-3e laag. Als je dat spuit zie je veel 'druppels' en oneffenheden en als het droogt wordt op het eerste zicht het enkel maar lelijker! Maar het droogt dus wel mooi effen op! Niet paniekeren :-)!

Bruno Collin 23:01
afbeelding van Bruno Collin

Verwijderen gaat super makkelijk . Zelf al gezien

Jonas 20:39
afbeelding van Jonas

hoe zit het met het onderhoud van de velgen eenmaal ze gespoten zijn met plasti dip ?

Techno Patat 22:03
afbeelding van Techno Patat

Ik heb ze een ganse winter gewoon met de hogedruk gereinigd en af en toe met de spons eens!

Techno Patat 22:03
afbeelding van Techno Patat

Als je je wat voorbereid en je velgen op voorhand wast EN je doet het met wat mooi weer kan je zeker in een namiddag (4utjes...) klaar zijn. Bij ons was het druilerig, het droogde dus totaal niet snel.

En ik ben 2x moeten herbeginnen ( die ene voor de foto vn 'hoe het niet moet vaneigens' :P!). En er was dan nog eens een stukje vuiligheid in gewaaid ook gvd :P! Dat heb ik dus netjes moeten uitsnijden en opnieuw spuiten :P! 3 dagen later ben ik dus eindelijk klaar :p!

Over de oneffenheden: ik had 2 velgen met stoeprandschade. Het camoufleerd heel mooi, maar je ziet het wel nog. Het stopt dus heel weinig weg, maar doordat het mat is zie je oneffenheden veel minder.

Mesoerrie 22:31
afbeelding van Mesoerrie

Aha ok. Heb al beetje zitten rondkijken maar is het juist als ik zeg dat plastidippen enkel mogelijk is in matte kleuren? Of heb je je ook spuitbussen die een glanslakeffect geven?
't Zou ideaal zijn om m'n circuitmoto weer wat toonbaarder te maken op een betaalbare manier. En ik denk dat ik m'n bumpers ook eens ga doen, want door de jaren heen zijn ze dermate afgeleefd dat het effect van trim restorers en heel die hutsekluts maar enkele dagen zichtbaar is.

Techno Patat 09:17
afbeelding van Techno Patat

Je hebt een glossofiëer ook! Maar die is lastig aan te brengen (is een soort van vernis-ish product, druppels die je redelijk goed). En het is niet hetzelfde als lak. Het is eerder een vettig soort glanzend...

Als je in de kleuren gaat kijken is het plastidip wel matter dan een lak. Maar het is niet zo mat als sommige wraps die je ziet. Het zijn heel knappe kleuren (vooral rood plastidip is een heel cool kleur!) en ik zou allesinds het niet laten omdat het mat is!

Nog eventjes een waarschuwing! Plastidip.be levert de beste plastidip. MAAR het is de slechtste web-shop ooit in mijn online geschiedenis! Het leveren duurde meer dan een maand en op m'n 2 emails met vragen over levertijd kwam geen enkel antwoord!

Mesoerrie 11:45
afbeelding van Mesoerrie

je hebt ook plasti-dip.eu . ziet er heel wat professioneler uit...

Techno Patat 12:32
afbeelding van Techno Patat

Jup, heb ik ook ontdekt bij het zoeken naar een andere bestel site. Maar wat rondzoeken op forums leert me dat het dezelfde kerel is die ze in België verdeelt! Maar ik heb het via die site niet getest, misschien dat hij actiever is op die site...

Jens Messely 22:41
afbeelding van Jens Messely

Wij van (Edit: geen reclame AUB) willen uitblinken in kwalitatief goede producten met een uitmuntende service.

steve 09:05
afbeelding van steve

Dat kan misschien wel zijn maar ik ben ondertussen ook al 2 weken op mijn bestelling aan het wachten en is dus niet de beloofde 2 a 3 werkdagen...

Techno Patat 14:42
afbeelding van Techno Patat

Ik heb bijna een maand mogen wachten op plastidip.be, mailtjes gaven geen antwoord, telefoons evenmin! Maar het is wek de betere dip, dat wel :)!

Plasti-Dip 01:40
afbeelding van Plasti-Dip

Beste Techno Patat,
Door een klant werden we getipt door je negatieve uitlatingen over onze website.
Dit is natuurlijk volledig jouw recht. Toch willen we graag weten wat het bestelnummer is van je bestelling, zodat we deze zaak tot in detail kunnen onderzoeken en eventueel een compensatie kunnen voorzien.
Alvast bedankt voor je medewerking!
Plasti-Dip.be Team

de smet 21:47
afbeelding van de smet

Ik heb een 2 tal weken gewacht op de plastidip via mail was mijn verteld dat ik vrijdag zeker mijn gerief ging hebben +compensatie uiteindelijk was het maandag avond en op compensatie ben ik nog altijd aan het wachten. ..

de smet 21:47
afbeelding van de smet

Ik heb een 2 tal weken gewacht op de plastidip via mail was mijn verteld dat ik vrijdag zeker mijn gerief ging hebben +compensatie uiteindelijk was het maandag avond en op compensatie ben ik nog altijd aan het wachten. ..

Speedy_430 10:13
afbeelding van Speedy_430

Idd maandagavond worden de winterbanden gemonteerd. Zal maar voorzichtig zijn :-) verwacht hier alvast maar een update hoe het gegaan is

Techno Patat 12:33
afbeelding van Techno Patat

En als die update er niet direct komt is dat omdat meneer hier te geweldig was en nu al mijn plasti dip aan het herspuiten is :p!

Vale46 16:33
afbeelding van Vale46

Het is misschien een heel domme vraag, maar waarvoor dient die plastidip?
Het maakt je velgen gewoon zwart?

Wim 17:17
afbeelding van Wim

idd, gewoon je auto niet wassen voor twee maanden doet net hetzelfde :p

Yvesw 17:20
afbeelding van Yvesw

Het is een manier om je wagen/ onderdelen/ velgen te kleuren voor een fractie van de prijs. Stuur je deze velgen naar een spuiter, dan ben je stukken meer kwijt dan 80 euro ;-)

Daarenboven kan je, als je de kleur beu bent, het er gewoonweg terug afhalen. Elke zomer een ander kleurtje dus :-)

Vale46 10:24
afbeelding van Vale46

Eigenlijk is het dus een soort verf die je er af kan pellen als je ze beu bent?
Nee bedankt, geef mij maar the real deal! Ik zal wel een paar dagen langer werken daarvoor ;)

Techno Patat 12:30
afbeelding van Techno Patat

Niet alleen makkelijk er af te halen, ook makkelijk te spuiten zonder druppels! Dat kan van verf niet gezegd worden.

Het kan ook veel beter tegen zout dan gewone lak/vernis, stoeprandschade kan je zonder kleurverschil herstellen en als je ze beu bent/wil verkopen trek je het er gewoon af en je velgen zijn nog in topconditie!

Tenzij je een blinkend kleur wil zou ik persoonlijk niet inzien waarom je nog gewone lak zou nemen (en ja, ik heb gewone lak op m'n zomerbanden. Maar met die durf ik nergens geen borduur te zien, durf ik niet in de winter buiten te komen,...). Als je een beetje een geoeffend spuiten bent en je zorgt voor een propere ruimte waar je kan spuiten garandeer ik je zelfs een even mooi effect als lak! En dat voor 1/5e van de prijs (4 velgen herstellen + spuiten is vlotjes meer dan 400€...)

peudriver 15:01
afbeelding van peudriver

Heb ooit prijs gevraagd om 17inch velgen te herspuiten in een donkergrijze tint en dit kwam op 89 € per velg !!!

Pieter A. 15:14
afbeelding van Pieter A.

Daarom geven we je dit artikel met tips om het gewoon zelf te doen ;-)

Yannick 15:30
afbeelding van Yannick

Ik heb jaren geleden mijn 4 MX-5 velgen gedaan met de bedoeling de nieuwe velgen te beschermen tegen de winteromstandigheden. uiteindelijk 2 jaar mee rondgereden en dan in perfecte staat eraf gehaald voor verkoop.

Ik had een grovere structuur dan hierboven. Door van veel verder te spuiten krijg je dit effect. het effect van Yves en Dries was eigenlijk wat ik wou maar ja, noob he.

De plastidip erafhalen was toch een huzarenwerk... het pelde los in allemaal kleine stukjes. dit door toch te weinig gebruikt te hebben. (4 bussen leeg) heb in de selfcarwash velg per velg gedaan dan. WD40 werkte prima maar met Teerverwijderaar was aggressiever. Inspuiten, even wachten, met een borstel wat inwerken en dan met het warme hogedruk water erafspuiten. Toch een dik uur bezig geweest :-) (en dan was de binnenkant nog niet gedaan he....)

Mesoerrie 18:24
afbeelding van Mesoerrie

en plastidip op plastidip, zou dat problemen geven?
Bv: benzinetank in wit plastidippen, om erna het een en ander af te plakken om vervolgens met rood te spuiten en zo een patroon te bekomen.

Techno Patat 20:02
afbeelding van Techno Patat

Nope! Zo is het bekend geworden, een beetje een low-kost wrap met effect! Wordt veel gebruikt op gasten die goedkope rally's à la modball, gumball, etc rijden (garbagerun bijvoorbeeld). Rood, wit, blauw, zwart of gelijk welk kleur. Het goedje is hetzelfde, enkel kleurstoffen!

Ik heb zelfs de 2 merken plastidip op elkaar gebruikt en dat gaf geen enkel probleem! Echt een enorm fool-proof/vergevend goedje (moet ook wel als ik het kan gebruiken :D!)

Ela 12:58
afbeelding van Ela

Is dat niet meer iets voor tuning.be ipv autofans.be?

Mesoerrie 18:16
afbeelding van Mesoerrie

nee

Yvesw 18:40
afbeelding van Yvesw

Goh, het feit dat hier 28 reacties op komen (en lopende), bewijst toch wel dat er vraag naar is. Begin deze maand hebben we ook een vrachtwagen getest (sorry, dit is de juiste link). Volgens de letter ook iets voor vrachtwagenfans.be, toch past het hier.

We doen er alles aan om een zo'n breed mogelijk spectrum van artikels te bieden aan onze lezers. Buiten nieuws schrijven we ook veel unieke content, en die content durft al eens iets breder te gaan dan alleen maar pk's en 0 naar honderd sprintjes. ;-)

Speedy_430 21:38
afbeelding van Speedy_430

Banden zijn gemonteerd en is geen enkel stukje plastidip losgekomen! Nu enkel maar uitmaken aan wie het lag de plastidip of de monteur :d

Techno Patat 10:41
afbeelding van Techno Patat

Aan de dip vaneigens :D! En al zeker aan de spuiter van de plastidip :D! Goed gedipte velgen lossen niet bij montage en kan je later ook netjes lospeuteren :-)! Straks naar de carwash gaan testen en dan is er enkel nog het zout en duurtesten :P!

Maar het scheelt wel veel als je bandenmonteur wat ervaring heeft! Velen hebben op gewone velgen al schade van een wissel! Ik heb zowel op m'n gedipte 17inch als op mijn gespoten 19inch nog nooit schade gehad van de bandenmoteur (speedy dus...)! Kuddo's dus :-)!

Toffy 13:11
afbeelding van Toffy

nice one Dries ! ;) zou een metallic-look hiermee mogelijk zijn denk je ? Ik overweeg mijn zomervelgen op die manier te doen. thx ! T.

Techno Patat 13:16
afbeelding van Techno Patat

Nope, helaas niet! Donkergrijs en lichtgrijs wel maar metallic zit er niet in helaas!

DC 83 11:33
afbeelding van DC 83

metalique kleuren verkrijgbaar bij cardip.nl. Goede service, nemen telefoon direct op, levering 2 dagen na betaling, gladder effect, niet meer verdunnen wanneer je verf in blik koop 1 l, 2.5l of 5l.

ben nu aan het testen hoe duurzaam het is wanneer ik striping op men wagen zet.

Oeboentoe 22:54
afbeelding van Oeboentoe

Ziet er mooi uit, ben aan het overwegen om op mijn nieuwe wagen dit zelf uit te voeren.
Aangezien het een lease/bedrijfswagen is kan ik niet zomaar zelf de velgen gaan monteren die ik wil en ben gebonden aan het gene Audi in zijn gamma heeft.
Met Plastidip kan ik toch die zwarte look gaan verkrijgen die past bij de Shadow look die ik ga bestellen. (zwarte grillomlijsting, enz...)
Ik heb wel mijn vragen bij het gebruik van de carwash.
De auto zal ongeveer 30 keer per jaar de carwash van binnen zien.
Ik vrees dat de Plastidip geen 5 keer overleeft.
Misschien dat jullie al proefondervindelijk resultaten hebben hieromtrent?
Bedankt voor de info, is zeker nuttig naar kwaliteit van de leverancier en merk plastidip!

febelco 16:01
afbeelding van febelco

Al ervaring met plasti dip, heel blij mee.
Heb er zelfs striping mee gedaan op mijn bmw 3 reeks.
Ik wil iedereen de toffe foto's tonen hierop maar ik kan dat hier natuurlijk niet.
Ook heb ik fotos die tonen hoe ik het gedaan heb etc.

Gert De Bondt 18:38
afbeelding van Gert De Bondt

Miss nog een tip om velgen te doen. Je moet de banden er niet volledig afhalen. Je laat ze gewoon naar binnen duwen bij de garagist. Dit vergemakkelijkt het monteren achteraf. Gewoon terug opblazen en klaar. Zo doen wij het bij natlakken in de carrosserie omdat natlak in het begin nog heel broos is.

kristof herme 12:26
afbeelding van kristof herme

Ik heb het op de wagen als extra tuning gebruikt voor roosters en kleine dingen,heel goed en gemakkelijk verwijderbaar,je tijd nemen en mooi spuiten en genoeg lagen spuiten,is de key :)

Sjefkuh 20:28
afbeelding van Sjefkuh

Ik heb te dunne lagen op mn band gespoten. Iemand een idee met wat voor middel ik dit van de banden kan halen?

Svenet 16:52
afbeelding van Svenet

Ik weet dat premiumdip.com (belgisch bedrijf) een product heeft dat deze verwijderd.

Mark 15:08
afbeelding van Mark

Wel een zeer vreemde manier om je bedrijf te promoten op een reactie die een jaar oud is..?

John 23:07
afbeelding van John

We zijn nu 1 jaar later, is dat niet lang genoeg als duurtest? :-)

sam 15:13
afbeelding van sam

kan je dit ook door iemand laten doen als je een volledige auto wilt laten dippen :P

Yvesw 15:34
afbeelding van Yvesw

In de reacties van dit artikel zal je wel wat mensen vinden ;-)

Techno Patat 16:32
afbeelding van Techno Patat

Net de reacties nog eens doorgelezen! Een goed jaar verder en ik kan wat updates geven ja:

Schade heb ik helaas al gereden, gelukkig gewoon bijgespoten en nu is het ietske zwarter dan het andere plastidip maar het valt enkel op als je er zelf op staat te schrobben :P! Anders totaal niet eigenlijk!

Zout, hogedruk, ijs en hoge temperaturen (ik rij nogal eens door ;-)!) heeft het tot nu toe allemaal perfect doorstaan! Enke het reinigen is niet zo simpel doordat het rubber vrij mat is... Nuja, voor m'n wintervelgen heb ik nogal een hoog 'kus m'n kl*****n gehalte' en ik kuis ze dus ook maar af en toe ;-)! ). Leg ik ooit nieuwe wintervelgen doe ik het direct opnieuw, ben er enorm tevreden van en raad het dus iedereen aan...

Michel 13:17
afbeelding van Michel

Super om mee te weken, 1 bus per velg volstaat.
Heb er wel 6 lagen op zitten dan.
En niet te overhaast werken.
Groetjes Michel

T8T 13:09
afbeelding van T8T

Plasti dippen vind ik wel heel interesant. Met google opgezorgd en op deze website de DIY instructie gevonden.
Zelf heb ik heel wat gespoten met acrylaat lakken, soms heel slecht resultaat en vaak ook perfect. Bij de slechte beurten waren dit mijn fouten: slecht ontvetten, materiaal niet geschikt voor acrylaatlak, en het bekende te dik en te veel lagen.
Goede beurtren: goed ontvet, ondergrond geschikt voor acrylaatlak, een paar dunne lagen met voldoende droogtijd tussenin.

Binnenkort ga ik lm velgen plasti dippen. Ik zal mijn bevindingen hier delen.

kelske 11:20
afbeelding van kelske

welke bussen heb je hiervoor gebruikt 5 stuks van 350 ml?

alvast bedankt

dave 21:04
afbeelding van dave

De nieuwe site van Plasti Dip België ziet er alvast veel beter uit.

Gino van Vroonhoven 10:11
afbeelding van Gino van Vroonhoven

Maar de levertijd is nog altijd verschrikkelijk. Ik heb ook 2 weken moeten wachten voor ik uberhaubt een antwoord kreeg via e-mail. Toen vroegen ze naar mijn bestelnummer, ik meteen gereageerd. Maar na 1 week nog steeds geen reactie, toen maar via whatsapp geprobeerd. Na uiteindelijk 3 weken kreeg ik het opgestuurd.

Ik heb van die standaard wintervelgen. Heb ze net met 1 spuitbus de 3de laag gegeven. Het is maar net wat voor velgen je hebt. Die spaak velgen van dit topic vereist natuurlijk veel meer.
Ik doe er zo meteen nog een 4de laag over en dan zijn ze klaar. Dus over de kwaliteit van de spuitbussen van plastidip heb ik niks te klagen. Laat dat duidelijk zijn.
Groetjes

danny lammers 23:40
afbeelding van danny lammers

Ik heb onlangs Full Dip gekocht en ik vond dit persoonlijk een betere afwerking hebben dan dat Amerikaanse merk die jullie hebben gebruikt . Wat tevens ook slecht leverbaar is vandaar dat ik full dip heb geprobeerd .

Vincent Rondwijk 11:31
afbeelding van Vincent Rondwijk

Bedankt voor het testen van dit product. Ik zou ook graag andere velgen willen hebben, maar dit is wellicht ook een idee om mijn velgen wat mooier te maken. Ik vind het resultaat erg mooi geworden. Ook zal ik eens in mijn omgeving navragen of iemand hier ervaring mee heeft, of dit ook weleens gedaan heeft.

Vincent Rondwijk 12:08
afbeelding van Vincent Rondwijk

Ik heb al vaker van dit product gehoord en wil het zelf ook weleens uittesten. Ik ga de stappen die je noemt volgen en hopen op het beste resultaat! Hopelijk worden ze net zo mooi zwart en glimmend als die van jou!

Vincent Rondwijk 11:25
afbeelding van Vincent Rondwijk

Mijn velgen zijn ook wat beschadigd, maar vind het zonde om deze nu al te vervangen omdat ze niet goedkoop waren. Wellicht is dit voor mij ook een goed alternatief! Ik ga snel kijken of ik deze spuitbussen bij mij in de buurt kan kopen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws