Audi's elektrische SUV heet E-Tron

audi-e-tron-quattro-01

Hing er lange tijd een speculatieve Q6-badge achterop de elektrische SUV van Audi die in Brussel zal gebouwd worden, dan geeft CEO van het merk, Rupert Stadler, nu toe dat 'ie gewoon door het leven zal gaan als E-Tron. Net zoals de oer-Quattro destijds gewoonweg de Quattro was. Waardoor meteen duidelijk wordt hoe belangrijk Audi haar elektrische SUV vindt.

In een gesprek met Britse media was Audi's CEO, Rupert Stadler, wat loslippig over de aankomende elektrische SUV van het merk. Want dachten we allemaal aan Q6 als naam, dan blijkt het E-Tron te worden. Of in zijn woorden:

'It is comparable to the first Audi Quattro, which was known simply as the Quattro. In the long term the name E-Tron will stand for a pure electric driveline structure.'

Waarmee ook meteen duidelijk wordt dat Audi het niet bij één elektrisch model zal houden. Zo zullen de Duitsers ook nog op de proppen komen met een sedan en stadswagen met de E-Tron-badge.

audi-e-tron-quattro

Vorst, het hart van E-Tron

Tot die er zijn dus eerst de oer-E-Tron. Die zal worden geassembleerd in de Audi-fabriek in Vorst (Brussel). Daar loopt op dit moment nog de A1 van de band maar die productie verhuist naar Spanje. Loopt het goed met de E-Tron, dan is het niet onwaarschijnlijk dat aanvullende modellen ook richting Vorst komen.

audi-e-tron-quattro

Die E-Tron zal trouwens hard gelijken op de E-Tron Quattro concept die vorig jaar werd voorgesteld. Met hoekige lijnen en een minimalistisch interieur. Kortom, wat we gewoon zijn van Audi. De elektrische krachtbron moet zo'n 500 pk sterk gaan worden en een range van 500 kilometer kunnen optekenen. De productie start in 2018, waardoor we het productiemodel waarschijnlijk volgend jaar te zien krijgen tijdens het autosalon van Frankfurt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws