Baas Geely is grootste 'aandeelhouder' van Mercedes

geely-daimler-aandelen

Chinese miljardair Li Shufu werd vorige maand plots de grootste individuele aandeelhouder van Mercedes met bijna 10 procent van de daimler-aandelen. En laat die Shufu nu net de grote baas van Geely zijn, het moederbedrijf van Volvo, Polestar, Lotus en Lynk & Co. Binnenkort een Volvo AMG?

Er bestaat geen twijfel meer over; de 55-jarige Chinese topondernemer Li Shufu is er op uit om naam te maken in de automobiel. Zijn bedrijf, Geely, mocht dan voor de eeuwwisseling vooral geld verdienen met het verkopen van koelkasten en bromfietsen, het laatste decennia staat Geely in Europa vooral bekend als de redder van Volvo. Met een frisse wind die door het Zweedse bedrijf waait.

Meer nog, naast Volvo, kennen we nu ook Polestar, Lotus (!) en Lynk & Co onder Geely. En dan... dan is er nog het nieuws dat Li Shufu zich net niet voor 10 procent aan aandelen heeft ingekocht bij Daimler. Waarmee Shufu meteen de grootste individuele aandeelhouder wordt met de meeste Mercedes-papiertjes in zijn aktetas. Dat dit wil zeggen dat we binnenkort gedeelde producten tussen Mercedes en Volvo krijgen te zien? Daar gaan we niet meteen van uit. Ga er echter maar prat op dat Shufu het plan heeft om zich stelselmatig overal in te kopen. Zo poogde hij volgens een laatste gerucht in 2016 een samenwerking met BMW uit de grond te stampen voor de bouw van elektrische wagens. Een mislukt plannetje trouwens.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws