Hyundai plot puur N-model

hyundai-rn-30-concept

Dat de i30 N geen eenmalig folietje is van Hyundai, want de Zuid-Koreanen hebben het idee om een gehele familie van N-producten op de markt te brengen. Met helemaal bovenaan een puur N-model die geen reguliere Hyundai als basis heeft.

Hyundai doet er alles aan om de N-badge mooi te parkeren naast gevestigde waarden GTI, ST, RS en co. Met de hulp van Albert Biermann (ex-BMW M) en een aantrekkelijke line-up voor de wereldmarkt. Zo is er nu al de i30 N hatchback en Veloster N (voor de VS), binnenkort komt daar nog de i30 N Fastback bij. Niet nieuws, deze feiten. Wel nieuw is het feit dat Hyundai de eerste fase van haar N-uitrol wil afronden met een op zichzelf staand model. Een auto die dus niet is gebaseerd op een bestaande Hyundai.

Tweezitter met middenmotor?

Ongetwijfeld het paradepaardje van Biermann, die met dat zogenaamde 'halo'-model wil tonen tot wat hij in staat is bij de Koreanen. Wat we juist voor de kiezen zullen krijgen is nog niet duidelijk. Al blijft het merk steevast haar Midship Concept verder ontwikkelen.

De kennis die het merk opdoet met die auto (een verbouwde Veloster met motor achterin) kan wel eens gebruikt worden voor het uiteindelijke product. Denk bijvoorbeeld aan een Porsche 718 Cayman- of Alpine A110-rivaal, dat zou alvast vuurwerk geven. Wat willen jullie zien als vlaggenschip van de N-divisie?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws