Ola Källenius: Wie is deze nieuwe ceo van Mercedes-Benz?

ola_kallenius

Dieter Zetsche, de man met de iconische snor die de scepter van Mercedes in handen had sinds 2006 verkast volgend jaar naar touroperator TUI. Zijn opvolger is nu gekend; Ola Källenius. Maar wie is deze 49-jarige Zweed? Een kort profielverslag!

Jawel, moest je onder een steen hebben geleefd; Dieter Zetsche zal na een termijn van 12 jaar het kroontje van Daimler AG overgeven aan vers bloed. Zetsche, 65 jaar maakt al sinds 1998 deel uit van de raad van bestuur van Daimler - het moederbedrijf van Mercedes en smart - en mocht in 2006 helemaal vooraan in de locomotief gaan zitten. De man met de snor leidde Mercedes naar een nieuwe generatie van jonge producten die de verkoop geen windeieren heeft gelegd. De Duitser die geboren werd in Turkije verlaat dan ook het schip in tijden van hoogconjunctuur. Waardoor opvolger Ola Källenius serieuze schoenen in te vullen heeft.

AMG aan de macht

Die Källenius is een 48-jarige Zweed die economie studeerde in Zweden én Zwitserland. De eerst in aanraking met de ster kwam Ola al in 1993 binnen een internationaal managementprogramma van Daimler-Benz AG. Na een uitstap richting de Amerikaanse tak van Mercedes belandde hij in 2003 bij McLaren als gevolg van de samenwerking met Daimler (lees: Mercedes-Benz SLR McLaren). Eenmaal daar de smaak van performante wagens te pakken groeide hij na wat ander functies door tot een leidinggevenden functie bij AMG.

Het steeds aandikkend palmares binnen de groep zorgde er voor dat Ola Källenius in 2015 een zetel kreeg binnen de raad van bestuur bij Daimler. Een zitje dat 'm amper vier jaar later de scepter van Daimler in handen geeft. Gezien het feit dat hij in zijn 25-jarige carrière maar liefst 10 functies heeft bekleed bij Daimler is het maar de vraag hoelang hij die CEO-scepter vast zal houden. Al kan je natuurlijk niet veel hoger meer klimmen binnen een bedrijf.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws