Tesla Model 3 is instant bestverkochte EV in Europa

tesla-model-3

De Tesla Model 3 heeft zijn Europese lancering niet gemist, dat mag wel duidelijk zijn. Met 3.657 geleverde exemplaren in februari werd de sedan van Tesla in één klap de meest verkochte EV in Europa die maand. Hij deed het zelfs beter dan de Audi A4, BMW 3 Reeks en Mercedes C-Klasse.

In complete overdrive bevond de Europese afdeling van Tesla zich vorige maand. Met een missie. Want boten vol Model 3's arriveerden op ons vasteland. Resultaat? 3.657 afgeleverde exemplaren. Daarmee deed de Model 3 het in februari beter dan de Renault Zoe (2.884 stuks) maar ook beter dan de Audi A4, Mercedes C-Klasse en BMW 3 Reeks. Ja, zo serieus meent Tesla het.

IJzer heet houden

Het is dan ook nu al interessant om zien of Tesla de komenden maanden deze verkoopsrush aan kan houden. Vooral Noorwegen blijkt een gouden markt te zijn voor Tesla. Want net niet de helft van alle Model 3's in Europa gingen naar die markt. Laat dat even bezinken. Geven we ook nog graag even mee; in februari werden er in Europa zo'n 20.000 elektrische auto's ingeschreven. De top 5 bestaat daarbij uit Tesla Model 3, Renault Zoe, Nissan Leaf, BMW i3 en Hyundai Kona Electric.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wellens René 16:58
afbeelding van Wellens René

Prachtige wagen, maar rijd reeds meer dan 2 jaar met een S en dan is het verschil toch wel groot. Eén spijtig voorval , heb mijn wagen besteld op 16/04/2016 eindelijk aflevering op 14/02/2019, 2 dagen ervoor op 12/02/2019 telefoon van uit Nederland, u bent geschrapt van de lijst voor levering, reden: geen, nochtans waren al mijn documenten in orde en afgeleverd
na tientallen telefoons naar nederland ze konden mij niet helpen mijn wagen bestond voor hun niet ondanks mijn bestelnummer er wis dan een nieuwe wagen besteld met het gevolg op 25/03/2019 is hij afgeleverd. Waarom zo vroeg bestellen als je weet dat mijn vriend op 14 dagen zijn wagen reeds heeft. Wie is hier inde fout, het laat een wrange nasmaak achter!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws