Rolls-Royce' Spirit of Ecstasy mag geen licht meer geven van Europa

Rolls-Royce Spirit of Ecstasy verlicht verboden Europa

De Britse luxeconstructeur Rolls-Royce heeft in alle stilte een populaire optie van de optielijst verwijderd. Volgens een aangepaste Europese wet mag de Spirit of Ecstasy, het iconische beeldje vooraan op de motorkap, geen licht meer geven. Eigenaars die zo’n verlicht beeldje op hun auto hebben, moeten het laten vervangen.

De Britse krant Daily Mail kwam op het spoor dat luxeconstructeur Rolls-Royce al een tijdje geen verlicht beeldje op de motorkap meer aanbiedt. De Spirit of Ecstasy die licht geeft in het donker bleek een populaire optie bij gefortuneerde klanten, maar beantwoordt niet meer aan EU-wetgeving.

Die wetgeving is vandaag strenger dan voordien als het aankomt op verlichting en lichtsignalen op een auto. Daardoor vallen “verlichte motorkapversieringen” als de Spirit of Ecstasy niet meer onder de wet en mag Rolls-Royce de optie niet meer aanbieden. Meer nog: klanten die al een verlicht beeldje op hun Rolls hebben, moeten die lichtaansluiting nu laten afkoppelen.

Vervangen

De Britse constructeur neemt volgens de Daily Mail contact op met klanten die een verlichte Spirit of Ecstasy op hun motorkap hebben. Rolls-Royce is van plan om de klanten de optie terug te betalen, het beeldje te vervangen door een zilveren exemplaar, of hen een andere optie te laten kiezen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
FLP 17:06
afbeelding van FLP

Wat voor een onnozele wet is dat nu weer? Was dit dan echt zo gevaarlijk? *zucht*
Maar als diezelfde wet ervoor zorgt dat we ook verlost worden van de lichtgevende grille optie bij nieuwe BMW's, kan er misschien toch nog iets goeds uit voortkomen. :p

John 23:44
afbeelding van John

Hoe zit het dan met bvb de verlichte streep vooraan bij de Mercedes EQC? Of de verlichte radiator lamellen bij de Skoda Enyaq?

Adriaan 12:36
afbeelding van Adriaan

Ik vermoed dat de logica wel ergens zit in het feit dat the spirit of ecstasy in de bestuurder zijn zicht zit, en die verlichting van mercedes, bmw of skoda niet.

Benni 11:38
afbeelding van Benni

Typisch, ongelofelijk. En idd, wat met de verlichte nieren van BMW, verlichte streep Mercedes of de lichten bij Audi dat tegenwoordig meer kerstverlichting is....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws