Verrassing: Alfa Romeo-klanten willen geen gigascherm, wel lekker stuurgedrag

Alfa Romeo infotainment

Uit een onderzoek dat Alfa Romeo uitvoerde bij haar klanten kwam naar boven dat eigenaars van een Alfa niet uitkijken naar modellen met gigaschermen in het interieur. Jep, er zijn nog zekerheden in het leven...

Dat Alfa Romeo-eigenaars vaak eigenaardige baasjes zijn blijkt nog maar eens uit een recent onderzoek van Alfa zelf. Want terwijl infotainment een steeds belangrijkere rol speelt bij de aankoop van een auto, blijkt dat Alfa klanten helemaal niet zitten te wachten op gigantische schermen in het interieur. Dat liet CEO Jean-Philippe Imparato weten tegenover Britse media.

Sneer naar Mercedes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Nee, toekomstige Alfa's zullen geen gigantische schermen in in het interieur krijgen. Alfa's CEO Imperato zegt respect te hebben voor de richting die Mercedes uitgaat met haar digitale technologie, maar dat Alfa-klanten geen nood hebben aan een meter groot scherm met 200 digitale assistentiesystemen die je uit moet zetten.

Alfa Romeo infotainment

Om de slag met de Italiaanse handschoen nog wat groter te maken liet Imperato ook nog ontvallen dat een Alfa-rijder niet hoeft te weten wat het weer binnen 3 weken is. Alfa rijders willen gewoon... tja... rijden.

Cannocchiale

Volgens de CEO zal Alfa verder bouwen op de cannocchiale, de huidige instrumentencluster met twee cirkels, aangevuld met een grotere head-updisplay. De eerste auto die Alfa's nieuw infotainmentsysteem zal krijgen moet verschijnen in 2025. Dat kan dan gaan over de nieuwe Guilia EV maar evengoed over een elektrisch broertje van de Jeep Avenger of Fiat 600e.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
John 00:27
afbeelding van John

Ik vraag mij af welke merken-klanten wel die mega schermen wensen, welke klanten knopjes voor airco en radio verfoeien.

Edison 23:00
afbeelding van Edison

Tesla klanten vinden dat blijkbaar vooruitgang. Een generiek product zonder enige charme, met een grote televisie als enige kenmerk in het interieur…

John 14:46
afbeelding van John

Ja, daar zijn ze inderdaad hun mosterd gaan halen.
Zijn wij auto-fans dan zo'n kleine niche?

this 17:03
afbeelding van this

Heb je daar dan onderzoek naar gedaan? Genoeg Tesla klanten (waaronder ikzelf) die vinden dat het geen vooruitgang is hoor, maar Tesla heeft nu gewoon zodanig goede EV's dat de klant toch bij Tesla koopt.

Edison 10:43
afbeelding van Edison

Als je eens kijkt op fora van Tesla fans, zijn dat de elementen die het meest worden geprezen: de efficiënte aandrijving, het interieur en de autopilot.

Waarom vind jij Tesla een betere EV dan de rechtstreekse concurrenten?

Persoonlijk hoop ik dat er snel een elektrische opvolger van de Giulia komt.

this 12:36
afbeelding van this

Op Tesla fora ga je nogal snel Tesla fans vinden. Dat betekent niet dat iedereen dat vindt. Ik heb een Tesla, maar ik zou liever een Duitser hebben. Alleen doet Tesla het gewoon echt veel beter, dus tot dan blijf ik wel even bij Tesla.
Qua laadsnelheid, connectiviteit, laadruimte, ...

john-wolfs 09:13
afbeelding van john-wolfs

Ik ben het eens met alfa rijders.
Die veschrikkelijke ikea schermen in de auto.
Alfa.s hebben een mooi dashbord maar peugeot die hebben tegenwoordig het mooiste.
Groet John uit Maastricht

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws