Treur, Top Gear-fans: populair autoprogramma stopt ermee

Top Gear geschrapt 2023

Huil mee, Autofan, want je favoriete momentje voor de buis is niet meer. Top Gear wordt namelijk geschrapt, het populaire autoprogramma dat tegenwoordig gepresenteerd werd door Chris Harris, Paddy McGuinness en Freddie Flintoff. De reden: een crash waarbij die laatste tijdens de opnames gewond raakte.

We moeten er geen doekjes om winden: bij Top Gear namen ze af en toe wel eens een risicootje. Zo hebben we de verschillende presentatoren door de jaren heen zien rijden op de gevaarlijkste wegen, aan de hoogste snelheden en in de barste omstandigheden. Stiekem was het misschien zelfs één van de redenen waarom het programma zo populair werd, maar nu blijkt het ook zijn doodsteek te zijn.

10 miljoen schadevergoeding

De Britse openbare omroep BBC heeft namelijk aangekondigd dat het de opnames van Top Gear niet meer zal hervatten. Die waren eind vorig jaar al stopgezet nadat één van de presentatoren, Freddie Flintoff, zwaargewond geraakte in een ongeval. Naar verluidt zou hij op het testcircuit overkop gegaan zijn met een Morgan Super 3 en als je dat model een beetje kent, dan weet je dat je daarmee liever niet overkop gaat. De voormalige cricketspeler hield er littekens in het gezicht aan over en de crash bracht de veiligheid van de Top Gear-opnames in opspraak. De BBC betaalde Flintoff uiteindelijk een schadevergoeding uit van een dikke 10 miljoen euro.

Top Gear geschrapt 2023

Daar blijft het echter niet bij, want in de nasleep van het ongeval laat de BBC nu officieel weten dat Top Gear geschrapt wordt. De omroep plaatst er wel de vermelding “voor de nabije toekomst” bij, waarmee ze de deur op een kier laten om de draad ooit nog op te kunnen pikken. De kans is hoe dan ook klein dat dat met het huidige trio zou zijn want op een terugkeer van Flintoff hoef je vast niet meer te rekenen. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat het programma andere presentatoren krijgt want in de afgelopen jaren zagen we al komiek Chris Evans en Friends-acteur Matt LeBlanc komen en gaan... En zelfs de iconische Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May waren niet de eersten: voor zij er in 2002 bij kwamen, bestond het programma al sinds 1977.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 14:28
afbeelding van John

Zou de meme van Jeremy Clarkson hier passen?
Oh no
Anyway

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws