Mon dieu: Renault 5 E-Tech heeft nu al wachtlijst van 50.000 geïnteresseerden

Renault 5 E-Tech info belgie

Renault weet met trots te zeggen dat het al zeker 50.000 geïnteresseerden heeft voor de nieuwe 5 E-Tech. De moeilijkheid zit er dus niet in om het kleine elektrokarretje kwijt te geraken, maar wel om de wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Het staat nu al in de sterren geschreven dat de nieuwe 5 E-Tech van Renault een compleet verkoopsucces zal worden. Tenslotte, wie is er niet in de markt voor een betaalbare compacte EV (Vanaf -25.000 euro) met degelijke range (300 of 400 km) en retrotastisch uiterlijk?



Niet verkoop maar levering is de uitdaging

Tijdens het autosalon van Genève liet het Franse merk vallen dat het nu al een wachtlijst heeft van 50.000 geïnteresseerden. Hoewel die potentieel niet allemaal een order zullen plaatsen wanneer de boeken open gaan in mei, zegt iets ons dat de initiële vraag mogelijks nóg groter zal zijn. Zo wil Renault klanten aantrekken die momenteel met een Zoe rijden en klaar zijn om te wisselen, of momenteel met een benzine-hatchback rijden en op zoek zijn naar iets nieuws of elektrisch moeten rijden vanuit een zakelijk perspectief.

Renault 5 E-Tech info belgie

Met een productie volledig in Frankrijk (vanaf 2025 zelfs ook de batterij) is Renault er zich van bewust dat niet het verkopen maar wel het leveren de uitdaging zal worden voor deze 5 E-Tech. Vanaf oktober zal Renault starten met de uitrol, waardoor het een beter zicht krijgt op het aantal bestellingen én de productieflow. Ach kom, er zijn ergere problemen om op te lossen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 07:30
afbeelding van suskewiet

komt van een autobouwer met decennia ervaring, zou ik al meer vertrouwen in hebben dan een tesla

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws