Premie-alarm: Volkswagen ID.4 duikt terug onder de 40.000 euro (2024)

Volkswagen ID.4 Pure Limited Edition 2024

Greep je eerder dit jaar naast de 200 goedkopere ID.4’s die Volkswagen speciaal voor de Vlaamse EV-premie op poten had gezet? Dan krijg je nu een herkansing want de ‘Pure Limited Edition’ is terug. Die pakt opnieuw uit met een basisprijs onder de 40.000 euro en deze keer komt hij er zelfs in een grotere oplage.

Eind vorig jaar pakte Volkswagen uit met een opmerkelijke stunt. Hun ID.4 kwam in zijn standaardvorm namelijk niet in aanmerking voor de Vlaamse EV-premie want die is enkel van toepassing op elektrische auto’s van hoogstens 40.000 euro. Daar moest de ‘Pure Limited Edition’ echter iets aan doen dankzij een prijs die niet alleen binnen de grenzen van de EV-premie bleef, maar zowaar lager lag dan die van kleiner broertje ID.3. Het spreekt dus voor zich dat de 200 stuks die daarvan op de markt kwamen snel de deur uit gingen, maar geen nood indien je er toen geen van te pakken kreeg.

ID.4 met extra friet

Volkswagen laat namelijk weten dat het een tweede lading van die ID.4 ‘Pure Limited Editions’ naar zijn dealers in Vlaanderen mag brengen. Deze keer gaat het om welgeteld 300 stuks, nog eens 100 meer dus dan de eerste lading begin dit jaar telde. Verder blijft de uitrusting wel herkenbaar dus reken ook hier op standaard LED-verlichting voor- en achteraan, een navigatiesysteem, adaptieve cruisecontrol, automatische klimaatregeling en smartphoneconnectiviteit, al voegt deze nieuwe ‘Pure Limited Edition’ daar ook nog eens 18-inch lichtmetalen velgen aan toe. Verder kijk je naar dezelfde aandrijflijn als de reguliere ‘Pure’, met een elektromotor met 170 pk en een 52 kWh-accu goed voor 363 kilometer rijbereik.

Volkswagen ID.4 Pure Limited Edition 2024

In tegenstelling tot die reguliere ‘Pure’-versie komt deze ‘Pure Limited Edition’ echter wel in aanmerking voor de EV-premie dankzij zijn prijs van 39.619 euro. Daarmee is hij stiekem zelfs nog 30 euro goedkoper dan voorheen dus naast een terugbetaling van 5.000 euro van de Vlaamse overheid, kan je ook nog eens frieten gaan halen voor het hele gezin met het geld dat je hebt uitgespaard door net iets langer te wachten. Inderdaad: als deze VW-EV’s niet snel de deur uit zijn, dan weten we het ook niet meer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
kevin 12:24
afbeelding van kevin

Jammer he Tesla model y is ook onder de 40000€
En als het op techniek, verbruik en gebruiksgemak aankomt is de keuze snel gemaakt!

Die gaan echt niet snel de deur uit of je moet echt van niets weten

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws