Autofans videotip: BMW E30 M3 vs Mercedes 190E 2.3-16

Een super videotip wil ik nog meegeven vandaag. De snelle 190's worden meer en meer naar waarde geschat, maar over het verhaal van de 2.3-16 heb ik toch al licht andere versies gehoord. Maakt niet uit, deze youngtimers tegen elkaar zetten is nooit een slecht idee. Zeker als het over deze perfect bewaarde exemplaren gaat. Filmpje bij meer lezen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:08
afbeelding van Techno Patat

Nog voor ik het filmpje zie: echt eerlijk is het niet! De E30 M3 is gemaakt met de bedoeling van de 190 te verslaan in de DTM en als antwoord daarop kwam dan de welbekende 190 2.5-16v EVO II! En alle2 zijn ze daar glansrijk in geslaagd! Dus eerlijk vond ik het sowieso nog niet :P! Nu het filmpje zien!

En nu ik het filmpje gezien heb: nog minder eerlijk, het is de sport evo, die is gemaakt om de EVO II van Mercedes dan weer te verslaan (maar was daar niet zo succesvol in)! Maar wat zijn die 190's toch zalig! Een E30 M3 staat naast de E39 m5 als enige bmw op mijn 'mag in de garage staan' lijstje! Maar een 190 moet daar zeker bij, vooral omdat ze de dag van vandaag veel goedkoper zijn! Voor 15k heb je een hele nette, bij een M3 is dat richting de 25k! Nog absurder is de 190 EVO II: 50k €!

Wim 20:19
afbeelding van Wim

bwa, echt hard vergelijken deed hij niet hé, zeggen dat de 190 beter comfort biedt dan een moderne C vind ik als 190 rijder wel wat overdreven :) Maar het comfort staat nog wel op niveau.

Yvesw 20:42
afbeelding van Yvesw

De 190 is echt nog een über wolf in schaapskleren. Wat een afschuwelijke velgen! Maar daarom des te cooler :)

Kenny 21:26
afbeelding van Kenny

Dit is een o-zo-grave videotip. Zo mogen er zeker nog meer komen :-)

Van de 190E wist ik eig. nog niet zo veel. Ik wist bv. niet dat deze ook een dogleg-versnellingsbak hadden, dat vond ik altijd een coole eigenschap aan de E30. Ben ook onder de indruk van het comfort, en dat motorgeluid, wow.

Maar, doe mij maar nog steeds de M3, ooit staat er zo eentje op m'n oprit :-)

Kenny 21:49
afbeelding van Kenny

@ Ponrow, inderdaad... En de goeie exemplaren beginnen serieus duur te worden, 30k is geen uitzondering meer voor een M3. Helaas...

Maar het komt nog! Ooit...

Karel 23:31
afbeelding van Karel

Het zou geweldig zijn mochten we met z'n allen dit soort video's NIET meer posten - op die manier zullen we dan gaandeweg de 190 E 2,3-16 vergeten, wordt het een fossiel uit vervlogen tijden - en wanneer iedereen de 190 E 2,3-16 vergeten is, kan ik dan eindelijk mijn exemplaar scoren tegen een gunstig prijsje ;-) Want voor mij is de 190 E 2,3-16 de sportsalon bij uitstek, met zijn door Cosworth ontwikkelde motor - die voor zover ik mij herinner een erfenis is van het nooit van de grond gekomen rally-project van Mercedes. Zo'n E 30 is gewoon te veel de leukste-jongen-van-de-klas, terwijl de 190 E 2,3-16 het brillendragende jongetje is die met z'n sullige bruinlederen boekentasje er plotseling een spurt uittrekt en de klas achterlaat met het idee van: "Nou, dat had ik nooit van 'em verwacht" :)

Wim 08:19
afbeelding van Wim

@karel: ik dacht het nog tijdens het posten, "Waarom post ik dit, zo gaat de prijs alleen nog naar omhoog." ;) Maar ik moet het meegeven :) Voor goede exemplaren moet sowieso naar Duitsland denk ik. Ahja, en ik vind de velgen bangelijk :p

Techno Patat 13:04
afbeelding van Techno Patat

Karel kerel, jij zegt het perfect! Ik wil wel een E30, maar dan enkel en alleen voor zijn ongekende legendarische lichtvoetigheid! De 190 wil ik omdat het een übercool object is imo! De EVO II is nog zoveel cooler maar ik zou dat enkel kopen om in de living te zetten! En dat verdient die auto niet, die moet gereden worden!

@wim: er stond er ene te koop 2j terug met 30.000 km op de teller voor 15.000€! Dat vond ik echt een koopje, maar kben nog wat te jong om er al een weekendauto bij te hebben... Maar In Duitsland lopen ze idd dikker!

En er staat in de BMW garage te Tielt een Concoursstaat E30 M3 voor 25.000 euro! En hij is gewoon open, je kan er inzitten (doe ik altijd als ik naar de opendeurdag oid ga :P!)!

Over dat comfort Wim: in de VS wordt de C-klasse standaard geleverd met 18" velgen en amg kit! Dus dat een 190 dan comfortabeler is lijkt me wel begrijpelijk eigenlijk... Hier in Europa is de C veel comfortabeler bedoeld...

Wim 13:07
afbeelding van Wim

@patat: idd, dat klopt, grappig dat de C klasse hier comfortabeler is dan in de US af A, het land van de boten op wielen(wat wel serieus aan het veranderen is)

Techno Patat 13:31
afbeelding van Techno Patat

De europese C is was braafjes ook hé! Als ik een C koop (wat er wel inzit) is het sowieso eentje met AMG kit! Zonder die kit heeft het gewoon wat te kort en zeker met de ster op de neus is het teveel oude mannenbak!

Yvesw 14:11
afbeelding van Yvesw

@Patat: Of eventjes wachten op de BLS ;)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws