911 GT3 vs V12 Vantage S vs C63 AMG Black Series

aston-martin-v8-s-2014

Deze Aston, Mercedes en Porsche hinken een beetje op twee gedachten. Ze moeten zowel op het circuit als op de weg hun ding doen. Chris neemt ze dan ook mee naar het prachtige Wales en het Anglesey circuit.

Een 6.0 V12, een 6.2 V8 of een 3.8 flat-six. In deze turbo tijden is het leuk dat er in het supercar segment nog een variatie aan atmosferische motoren te verkrijgen zijn. Al zijn de C 63 en de V12 Vantage S nu echt wel op leeftijd. Het lijkt ons in ieder geval niet makkelijk kiezen tussen deze drie.Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 22:44
afbeelding van Carlos

Ik vind het ook moeilijk kiezen. Al hebben de Aston en de Merc het leukste geluid ^^.
Patat gaat zoizo voor een C :-p.

Wim 10:48
afbeelding van Wim

De black vind ik wat te opzichtig, een gele V12 Vantage ook eigenlijk :)

Carlos 12:20
afbeelding van Carlos

Haha en deze Porsche niet? :-)

Tegenwoordig moet je ook al geluk hebben om een GT3 te kunnen bezitten, zonder dat deze in vlammen gaat :-p

Techno Patat 14:21
afbeelding van Techno Patat

De C! Maar niet uit blindheid... Het feit dat je een chassis dat oorspronkelijk ontwikkeld werd voor een leaseslet kan vergelijken met 2 auto's die gebouwd zijn op hun performance (oke, de vantage wat minder, maar nog steeds meer prestatiegericht dan een C180cdi...) zegt voor mij al genoeg!

De Vantage is ondertussen te oud voor mij, ik heb het zowat gehad met AM en hun design. Het interieur was ook niet voor mij en V12's hebben maar in uitzonderlijke gevallen een plekje in m'n hart (Pagani en Mclaren f1...)!

De Porsche dan... Knappe kar, dat zeker! De 991 ziet er prima uit! De pdk is een gigantisch voordeel, net als alles wat onder de noemer 'Porsche engineering' valt! En vooral: Hoe hij klinkt aan 9.000rpm is schitterend, werkelijk subliem! Maar Harris zegt het zelf, als je het gebruikt ben je ferm illigaal bezig... Dan heb je bij de Benz weer een heerlijk geluid vanaf de startknop-druk (is dat een woord?) tot en met het cruisen...

De AMG doet het dan voor mij, al weet ik het niet met die vleugeltjes... Het is controversieel, mosschien net daarvoor al wél! Maar dan gecombineerd met rode lak, geen mat zwarte! En de achterzetels ook :-)!

Ach, eigenlijk: liever z'n camera auto! De C63 edition 507 T-model. Dat dat journalistje (hum hum :P!) hem afkraakt kan me niet bommen, ik ben er keihard voor aan het sparen! Al is het maar omdat ik de Black te overpriced vind voor de extra's die je krijgt tegenover een 507! Je krijgt in de 507 bijna dezelfde motor, hetzelde differentieel, bijna hetzelfde interieur en dezelfde motorkap. Enkel bodykit, remmen en onderstel zijn anders. En net dat zijn dingen die bij de 507 'goed genoeg' zijn imo (plus: lichte vracht! En sowieso is een snelle station cool!)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws