Zo klinkt de nieuwe BMW M3 tijdens een sprintje naar 270 km/u [VIDEO]

Puristen sprongen een gat in de lucht toen bekend werd dat de M3 terug een zes-in-lijn kreeg. Het initiële geluk werd wat getemperd toen bekend werd dat er ook turbo's aanwezig gingen zijn. Want die luchtzuigers staan meestal garant voor een minder spannende sound.

Eén van de eerste eigenaars van de laatste generatie M3 (F80) vond het wel eens tijd om het geluid te delen met ons. Met launch control snelt de wagen in Dubai naar een snelheid van +270 km/u. Dat het daarbij meer dan vlot gaat bewijst het filmpje zeker. Niet gek als je weet dat die zes-in-lijn voor 431 pk en 550 Nm zorgt.

Echter hebben we moeilijkheden met het geluid. Net zoals in de M5/ M6 wordt het versterkt door de boxen in het interieur. Het resultaat is een mix van daadwerkelijk motorgeluid en een digitale hulp.

Wat vinden jullie van het geluid?

Ter vergelijking de E92 M3 en E46 M3:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:52
afbeelding van Techno Patat

Het klinkt een beetje als de E92 vind ik :P! Niet echt als een E46... Maar dat zal dan wel aan de soundgenerator liggen :(! Tellers vind ik nog steeds niet anno 2014 waardig, maar goed: smaken en kleuren ;)!

Snel gaat het wel daarentegen! En het heeft nog over, dit is een 7-bak toch? Aan 250 komt hij nog maar uit z'n 5e! Dat kon iets korter zijn toch :P? Maar snel is 'em toch wel :O!

Alfred 17:00
afbeelding van Alfred

Dat ding laat ook al 'scheten' zoals de A45 AMG, grappig.
https://www.youtube.com/watch?v=iUPjWjXnvzs

Ik vind het geluid langs binnen wat tegenvallen in de sport mode, buitenkant is wel leuk. Wel cool hoe vlotjes dat ding 120 km/u haalt in de efficient modus, motor bijna niet te horen: https://www.youtube.com/watch?v=k4FzcYcNQKU

Voor de tellerpartij deel ik Patat zijn mening min of meer; die 'tandjes' zijn maar raar, een enkel streepje zou mooier geweest zijn denk ik.

Techno Patat 17:19
afbeelding van Techno Patat

Oke, langs buiten klinkt em wel echt goed :O!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws