Video: We werden al 20 jaar gespaard van BMW's barbecue-grille

Monden vielen open, grappen werden gemaakt toen BMW de grille van haar nieuwe modellen verticaal schaalde tot ze groter werden dan de voorkant van de auto's zelf. Uit een filmpje dat BMW Classic deelt blijkt nu dat BMW al twee decennia met dat idee speelt.

In het filmpje worden we meegenomen in de Dream Factory van BMW. Het gaat om de hangar waar BMW haar concept cars parkeert tot ze nog eens mogen opdraven bij een of andere revival, of tot een designer inspiratie komt zoeken. Samen met een expert in design bekijken ze voor de gelegenheid twee concept cars die we allebei met open mond aanstaarden. Want BMW was in de jaren 2000 al aan het experimenteren met grote grilles op een BMW 7 Reeks in de ZBF 7er Concept. Dat zag eruit alsof je de bek van een oude 3 Reeks opentrok.

Behalve de ZBF 7er Concept tonen beide heren nog een andere vreemde gedachtenkronkel van BMW. De ICE Concept uit 2004 moest onderzoeken wat er gebeurt als je een X5 en een Z4 een nachtje te dicht bij elkaar laat slapen. Het resultaat is een SUV-coupé die de daklijnen van een Z4 krijgt. Gelukkig besloten ze er geen cabrio van te maken. Later kwam er wel een X4 productiemodel uit voort.

Beide wagens werden nooit openbaar gemaakt sinds hun ontstaan en de redenen waarom lijken ons vrij duidelijk. Designgewijs zijn beide concept cars verre van afgewerkt, we zien dan ook hoe het idee van de grote grille door de jaren heen verder gerijpt is tot de huidige productieversie.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws