Autonieuws

BIVV: "Slaperigheid veroorzaakt meeste ongevallen in verkeer"

Volgens het BIVV zorgt slaperig achter het stuur zitten voor de meeste ongevallen in het verkeer. Meer dan alcohol, overdreven snelheid of drugs.

Dat je dus maar beter uitgerust achter het stuur kruipt, zeker in deze tijden waarin iedereen op vakantie vertrekt en beweert zijn heenreis naar het vakantieoord in één trek en bij nacht te kunnen rijden na een gewone werkdag.

rust goed uit

De uitspraak van Karen Genoe van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) kwam er dan ook na een vreselijk ongeval waarbij een Nederlands gezin crashte op een snelweg in het Antwerpse. Volgens Genoe wordt vermoeidheid als factor zwaar onderschat. "Men voelt het niet aankomen, en overschat zichzelf misschien een beetje", vertelt ze in het VTM-nieuws. "Vaak denkt men die laatste kilometers of dat extra uur nog aan te kunnen. Maar als je meer dan vier uur gereden hebt, heb je acht keer meer risico om slaperig te worden."

Ook wanneer je huiswaarts rijdt en je in je vertrouwde omgeving terechtkomt loert de vermoeidheid vaak om de hoek. "Als je terug naar huis komt en die laatste kilometers snel wilt afleggen om snel thuis te zijn, wees dan zeker op je hoede," aldus Karen Genoe nog.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen