Autonieuws

Volkswagen riskeert miljardenboete vanwege uitstootgefoefel

Er hangt Volkswagen een miljardenboete boven het hoofd in de US. De EPA, het milieuagentschap in Noord-Amerika beschuldigt Volkswagen ervan software op de wagens te hebben geplaatst die de milieutesten voor schadelijke uitlaatgassen vervalst.

Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst. ________________

Daarom dwingt het milieuagentschap Volkswagen 482.000 wagens terug te nemen. Het gaat om de VW Jetta, Beetle, Golf, Passat en Audi A3, gebouwd tussen 2009 en 2015.

De software op deze wagens zou de emissiebeperking enkel aanzetten wanneer het voertuig een emissietest onderging. Daardoor zouden de auto's in werkelijkheid veel vervuilender zijn dan de tests lieten uitschijnen. Er is sprake van waardes die in werkelijkheid 40 keer de standaard overschrijden.

Het installeren van software die tests vervalst is niet onbekend, ze hebben er zelfs een naam voor: defeat device. Dit soort systemen is in Ameria verboden - en maar goed ook. Volkswagen riskeert nu een boete van 37.500 dollar per auto (zowat 33.000 euro), waardoor de boete kan oplopen tot bijna 16 miljard euro. Volkswagen geeft aan de volledige medewerking tot het onderzoek te verlenen maar geeft geen verdere commentaar.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen