Autonieuws: Officieel

Deze MPM PS160 komt uit Frankrijk, kost amper 12.000 euro

Een betaalbare sedan met de looks van een Porsche en een buizenframeconstructie, dat is de PS160 van het Frans MPM Motors. Hoeveel flessen wijn achterover zijn gekapt om dit concept uit te werken, daar zijn we niet zeker van maar het is MPM Motors alvast menens.

Wil je een goedkope nieuwe sedan, dan ga je bij Dacia shoppen, punt. Maar niet meer "andere lijn", want de Fransen bieden een alternatief aan. Het is te zeggen, MPM Motors biedt dat alternatief aan, in de vorm van de PS160. Een auto die zich moet gaan onderscheiden door sportief te zijn voor een betaalbare prijs. Het omgekeerde van een Dacia Logan zeg maar.

Visueel is de PS160 alvast een mix van Porsche Panamera, Dodge Dart en een Tupperwaredoos. Hoe dan ook, de gehele carrosserie wordt opgetrokken uit glasvezel, eronder huist een buizenframeconstructie dat dient als chassis. Voorin geen motor van eigen makelij, wel eentje die ze gaan lenen bij Mitsubishi. Een 1.6 benzine met 100 pk (138 Nm) die nog vooral gebruikt wordt voor de Aziatische markt en een normverbruik van 7,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 158 gram laat optekenen. Meteen ook de zwakke schakel van deze PS160, lijkt ons.

Image
mpm-motors-ps160

Toch gaat MPM Motors er prat op dat de sedan sportief uit de hoek kan komen. Met dank aan het leeggewicht van 1.225 kg. En dan is er nog de prijs natuurlijk... vanaf 9.990 euro zonder BTW (zo'n 12K mét BTW). Tenslotte geeft MPM Motors haar klanten garantie over 2 jaar of 60.000 km. Koopje, toch?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen