Autonieuws: Tuning

Plymouth pick-up met 12.4-liter vliegtuigmotor is klaar voor Mad Max

Nee, ook wij krijgen het niet meteen warm van een pick-up. Wanneer ze er echter een 12.4-liter blok vanuit een vliegtuig in lepelen en 'ie er uit ziet of hij komt recht uit Mad Max gereden, dan heb je onze aandacht.

Tegenwoordig vloeien de woorden omtrent CO2-uitstoot, milieu en vervuiling rijkelijk in autoland. Gelukkig zijn er sporadisch nog families die nog nooit hebben gehoord van 'milieu-impact'. Neem nu de familie Corn in Colorado. Achterin hun tuin liggen honderden voertuigen en duizenden onderdelen. Daarom ook dat ze elke woensdag vrienden uitnodigen om samen een projectwagen te bouwen. Jep, klinkt inderdaad uitermate leuk.

Daarbij komen ze niet op de proppen met een gemotoriseerde bierbak. Nee, de vrienden en familie staan iets verder in het bouwspectrum. Dat bewijst deze Plymouth pick-up met Jacobs R-755-motor. Moest je het nog niet door hebben, dat 12,4-liter groot blok komt vanuit een vliegtuigje. Het resultaat is een mix tussen pure epischeid en een creatie vanuit de Mad Max-wereld. Iets dat zelfs Autofans zonder affiniteit met pick-ups moet kunnen plezieren...

Image
radial-engined-plymouth-truck

Lees hier alvast het hele verhaal over deze pick-up

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen