Autonieuws: Varia

Ford: "C-Max Hybrid is zuiniger dan Toyota Prius"

Ford commercialiseert de [Focus Electric][1] in Amerika samen met de C-Max Hybrid en [de C-Max Energi][2]. Dat hun verbruik omlaag gaat tegenover een wagen met enkel een verbrandingsmotor is normaal. Ford mikt echter hoger en beweert dat de C-Max Energi in volledig elektrische modus zuiniger is dan [een Toyota Prius plug-in hybride][3]. De C-Max Hybrid zou dan weer onder de verbruikscijfers van de [Prius V][4] (bij ons [Prius+][5]) duiken. [1]: https://autofans.be/content/ford-focus-electric-klaar-voor-productie [2]: https://autofans.be/content/ford-c-max-energi-hybride-gezinswagen [3]: https://autofans.be/content/live-op-de-iaa-2011-toyota-prius-plug [4]: https://autofans.be/content/toyota-prius-v-en-prius-c-concept-detroit [5]: https://autofans.be/content/live-gen%C3%A8ve-2011-toyota-prius

Dat Ford Toyota uitkiest als doelwit is tegelijkertijd logisch (want Toyota is dé hybride-specialist) maar ook wat vreemd want Ford en Toyota sloten onlangs een overeenkomst waarbij ze zouden gaan samenwerken aan een volgend hybrideproject.

De C-Max Hybrid en Energi worden beiden aangedreven door een 2.0 benzinemotor. Ook worden ze beide bijgestaan door een elektromotor, gevoed door een lithium-ion accuset. De C-Max Hybrid herlaadt al rijdend, door remenergie te recupereren, de C-Max Energi moet aan het stopcontact worden opgeladen.

via: Carscoop

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen