Autonieuws: Varia

Autofans TV-tip: Smartphones en sturen in Telefacts [VTM, 21u45]

Dat je concentratie van de weg haalt door met je gsm achter het stuur te zitten spelen, kan wel logisch klinken. Toch zien we dagdagelijks nog mensen die hun ogen naar beneden richten in plaats van op de weg. Telefacts heeft vanavond een reportage over het gebruik van smartphones in de wagen.

De berichten in de media zijn angstwekkend; je hebt 20 keer meer kans op een ongeval als je je smartphone hanteert achter het stuur, je kan het gebruik van een smartphone vergelijken met 0,8 promille bloed in je lichaam hebben,... Toch zijn er nog steeds mensen die zich niets aantrekken van de gevaren. De reporters van Telefacts stappen vanavond in de auto bij drie zo'n gebruikers, die als het ware verslaafd zijn aan hun draagbare allesweter. Daarnaast bezoeken ze de rijsimulator en bekijken ze de efecten van het kijken op het smartphone-schermpje tijdens het rijden.

En om alles compleet te maken gaat de tweede reportage over fietsende scholieren. Al is het beter beide te combineren in een reportage dan in het verkeer.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen