Autonieuws: Varia

Dit is meest extreme Peugeot 308 ooit

De naam van deze creatie is Peugeot 308 TCR, waarbij de TCR voor *Touring Car Racing* staat. Het ziet er alleszins zeer interessant uit.

Deze Peugeot 308 TCR is de verbeterde versie van een verbeterde versie, Peugeot 308 Racing Cup, van de snelste 308 die er op de markt is, Peugeot 308 GTI. De 1.6 “grote” THP benzinemotor produceert een indrukwekkende 348 pk en 420 Nm-koppel die je via de voorwielen op de grond moet proberen krijgen. Alles loopt langs een sequentiële zesbak en dat moet helpen om met de “met andere remmen en onderstel” aangepaste 308 snel rond het circuit te vliegen.

Image
peugeot_308_tcr

Het circuit is ook de enige plek waar je bent toegelaten met dit speelgoed. Samen met het onthullen van de wagen heeft Peugeot ook de prijs onthuld -zitten jullie?- 109.000 euro exclusief belastingen. Voor deze prijs moet de motor zeker 5.000 racekilometers aankunnen en belooft Peugeot ook dat de kosten van een racekilometer op maar 4,50 euro ligt.

Image
peugeot_308_tcr

Voor de wagen in levende lijven te kunnen keuren, zullen we nog moeten wachten op het autosalon in Genève later dit jaar. Met zulk een opgedoft uiterlijk zal het wel een publiekslieveling worden, denken jullie niet?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen