Autonieuws: Videotip

Maserati Quattroporte S Q4 speelt in de sneeuw

Dinsdag is al jarenlang steevast *boekskesdag* in België, maar nu dus blijkbaar ook videodag. Na de teaser van de nieuwe [Range Rover Sport](https://autofans.be/nieuws/officieel/25475-marketingboys-van-land-rover-lopen-wat-achter), speelt de nieuwe Maserati Quattroporte met zijn vierwielaandrijving en V6 in de sneeuw.

"Met de Quattroporte op skivakantie", het was een zin die ik dacht nooit neer te pennen. Maserati probeert duidelijk kopers warm te maken voor de nieuwe V6 (Een Pentastar van Chrysler origine waar Ferrari met hun magische toverstok over zwaait) met vierwielaandrijving. We zien de sedan dan ook over besneeuwde wegen rijden terwijl de 3.0 V6 met twee turbo's brullend hoopt op enkele lawines (tunnelalarm!).

Voor de getallenjongens onder ons, de V6 brengt 410 pk en 550 Nm voort, goed voor een sprintcijfer van 5,1 seconden en een topsnelheid van 285 km/u. Meer dan genoeg voor dagelijks gebruik volgens de Belgische PR van Maserati. In BeLux hopen ze dan ook een hele hoop meer Quattroportes te slijten dankzij de "kleinere" V6. Een diesel zou er trouwens ook ooit komen, al zal die eerst gelanceerd worden in de Ghibli.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen