Officieel: Ford Mondeo krijgt 1.0 EcoBoost

2013 Ford Mondeo

Laat ons niet lachen, een 1.0 in een middenklasser? Ford doet het, in de Mondeo. De 1.0 EcoBoost wordt de nieuwe instapmotor van de nieuwe Mondeo die vandaag in Amsterdam wordt voorgesteld en dit zijn de eerste beelden.

De versie in de Mondeo is de 1.0 EcoBoost met 125 pk en 170 Nm. De uitstoot bedraagt daarbij 130 g/km. De Mondeo neemt de looks van de Evos over en deelt die met zijn Amerikaanse neefje, de Fusion. Ook de breakversie staat er bij in Amsterdam, net als een hybridevariant (Hybrid Petrol Vehicle of HEV). Die krijgt een speciaal ontwikkelde tweeliter diesel, in combinatie met een 35 kW sterke elektromotor. Later zet Ford ook in op een vierwielaangedreven diesel. De Mondeo is verder de eerste Ford die LED's in de groot-, kruis- en standlichten heeft. Ook het nieuwe SYNC communicatiesysteem kan je terugvinden in de nieuwe Mondeo.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:41
afbeelding van Techno Patat

Mja, het feit is wel mesoerrie dat dit Melkkartonneke er op gebouwd is om uiteindelijk tot 200pk te leveren! En van een 115PK diesel in een grote auto kijken ze bij Volvo ook niet raar (S60/80/V70/V60 1.6?)! Dus als de motor goed genoeg gebouwd is zou hij het moeten aankunnen.

Maar toch zou ik het niet willen, there's no replacement for displacement ;)!

chuwie 03:04
afbeelding van chuwie

1L.. en dan nog eens een 3cil.
heb er nog steeds twijfels over, alhoewel 125pk en relatief wat koppel..
benieuwd naar een test..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws