Autosalon Brussel 2014: stijgend bezoekersaantal zorgt voor hoera-gevoel

Na 10 dagen, die voor de ene te kort en voor de andere te lang waren, sloot het autosalon in Brussel gisteren haar deuren. Met een bezoekersaantal van 583.000 personen werd een stijging genoteerd ten opzichte van vorige editie.

Het gaat om een lichte stijging, met 4 procent of 20.000 bezoekers. Toch is het voor organisator FEBIAC reden tot lichte euforie want de vorige jaren kende het salon een dalende trend in het aantal bezoekers. Dat het spook van de crisis er voor iets tussen zat, hoeven we je niet te vertellen. De constructeurs hebben dit jaar echter niks te klagen, want veel van de bezoekers vertrokken huiswaarts met een offerte op zak en dat belooft veel goed voor de verkoopscijfers in de komende weken en maanden.*

FEBIAC kijkt verder ook trots terug op het salon als een origineel dagje uit met familie en vrienden. Daarvoor deed de organisatie extra inspanningen, zoals het terras in Paleis 12 of de extra evenementen zoals de Jobs on Wheels infodag omtrent jobs in de autosector.

  • Op het autosalon wordt niet meer verkocht, er worden offertes opgemaakt die je dan laat omzetten in een aankoop bij de dealer. Op die manier worden impulsaankopen geminimaliseerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Fonske 17:52
afbeelding van Fonske

Ben is benieuwd hoe hard ze nu weer gaan liegen dat er meer verkocht is als vorig jaar. Zit zelf bij Renault en daar valt de verkoop lichtjes tegen, net iets minder dan vorig jaar. Van enkele vrienden die bij respectievelijk vw/audi en toyota doen, heb ik gehoord dat daar ook niet de verwachte opkomst/verkoop is.

Stan De Man 03:43
afbeelding van Stan De Man

Volgens mijn bronnen is er in ieder geval veel meer geld uitgegeven dan vorig jaar. Dat kan ik afleiden uit de verkoopscijfers van autoleningen. Er is nergens een officieel rapport te vinden hierover maar in een artikel op goedkoopste-autoleningen.be spreekt de schrijver van een stijging met 12%... Misschien wat overdreven, maar ik zit bij de bank en er is wel iets van aan. Komt ook door de lage rente's vermoedelijk...
Bron: http://goedkoopste-autoleningen.be/autosalon-afgelopen-kredieten-stijgen/

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws