Live in Parijs 2014: Volvo XC90

volvo-xc90-parijs-2014_04

De First Editions verkochten als zoete broodjes, maar in Parijs zijn op het autosalon toch maar lekker de eerste exemplaren van de Volvo XC90 te zien.

De vorige generatie XC90 zong het twaalf jaar lang uit in de catalogus. Op het einde van zijn carrière volgde een welles-nietesspelletje over zijn opvolger. Die kwam er uiteindelijk toch en hij zet de nieuwe designrichting van Volvo in. Gedaan met de spitse snuit en de uitgestrekte lijnen, in de plaats komt een gedistingeerde snoet waarbij zelfs over de LED-strips in de koplampen werd nagedacht. De Noorse god Thor had er de hand in, terwijl we achteraan zien dat de verticale achterlichtunits nog altijd de herinnering aan de Volvo 850 dragen.

Volvo xc90

Onder de kap van de XC90 zitten de recent vernieuwde Drive-E motorblokken, waarvan de basisdiesel de D4 met 190 pk is. De T5 basisbenzinemotor krijgt 225 pk. Helemaal nieuw is de T8, eigenlijk een hybride motor, die een gecombineerd vermogen levert van 400 pk. Daarmee legt Volvo de lat hoog voor de concurrentie. Al wachten wij nog even af hoe al dat geweld nu zal aanvoelen tijdens het rijden.

Volvo xc90

Binnenin zorgt de Zweedse glasfabrikant Orrefors voor een luxueuze toets door een aantal elementen in glas uit te voeren. De nieuwste technologie doet zijn intrede in de XC90 en wordt weergegeven op een stevige tablet. Uitgebreide Belgische prijzen zijn er voorlopig nog niet, voor een First Edition ben je sowieso te laat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws