Live in Parijs 2014: Citroën C4 Cactus Airflow verstookt slechts 2l/100 km

citroen-cactus-airflow-concept-parijs_06

Citroën en Peugeot zien al een tijdje brood in de commercialisatie van lucht. Perslucht, om precies te zijn. Deze C4 Cactus Airflow ziet die toepassing zijn verbruik omlaag halen tot 2l/100 km.

Wat een dik ding... zo kunnen we Citroën's concept samenvatten. Zo krijgt de Airflow grotere wielen met een apart design en werd ook de splitter onderaan de voorbumper bijgewerkt. Ook achteraan monteert Citroën een spoiler die voor extra luchtdynamiek zorgt. Dankzij onder andere deze aanpassingen werd de C4 Cactus Airflow 20 procent zuiniger en 100 kg lichter dan de productieversie.

Onder de kap zit nog altijd de Puretech 82 driecilinder benzinemotor, die wordt bijgestaan door twee hydraulische pompmotoren. Het geheel werd eerder al eens op de Peugeot 208 HYbrid Air voorgesteld. Wij zijn alleszins al fan van het design. Zo in productie nemen Citroën?

citroen-cactus-airflow-concept-parijs_06

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
marksken 12:19
afbeelding van marksken

als ie volgende week bestelbaar is ben ik de eerste in de rij
indien hij, zoals voorspeld, maar in 2016 wordt aangekondigd en zoals gewoonte bij PSA misschien maar in 2017/2018 in de toonzaal staat dan zal ik ondertussen al iets anders en beters gevonden hebben.
K ben nog steeds aan t wachten op de 1600 Hybrid4 of de Hybrid4 plug-in zoals al jaren beloofd door de PSA groep.
Geen wonder dat hun klanten al op een ander hun honger gestild hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws