Peugeot 208 GTI 30th is hot in België

peugeot-208-30th-anniversary-02

Niet alleen wij kijken er naar uit of de Peugeot 208 GTI 30th de Ford Fiesta ST van de Hot Hatchtroon kan stoten. De eerste reeks van 15 exemplaren voor België hebben allemaal een eigenaar gevonden.

Hoewel de 208 GTI 30th geen gelimiteerde oplage heeft, zal de productie ervan zeer beperkt blijven. De reden daarachter is logisch, net zoals bij de RCZ R komen gewone 208 GTI's toe bij Peugeot Sport, waarna ze het geheel helemaal uit elkaar halen om eigen gerief erin te lepelen. In het geval van de 30th is dat het sperdifferentieel van de RCZ R en een stevigere ophanging met bredere spoorbreedte.

Bij de lancering ervan kreeg België 15 exemplaren, stuks die allemaal een eigenaar hebben gevonden. Twee daarvan bij de dealer om de hoek bij redactiecollega Sven, maar dat is dan weer een ander verhaal. Wij zijn momenteel al een duotest met de Fiesta ST op poten aan het stellen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 14:40
afbeelding van Adriaan

Ik heb het niet zo voor franse auto's (het is al sterk verbeterd) maar deze is toch jamie hoor :-)

Glenn 16:46
afbeelding van Glenn

En die GTI wordt zo verkocht in die rood/zwarte combinatie?
We zullen het maar op "speciaal" houden ...

Yvesw 11:03
afbeelding van Yvesw

Optioneel ;-) Standaard kan je kiezen uit rood of wit. Of er mensen zijn die überhaupt voor de duotone gaan, dat is moeilijk te zeggen. Al zal het binnen 30 jaar waarschijnlijk wel de verkoopwaarde verhogen. Enkel de verzamelaars dus waarschijnlijk :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws