Welke is jouw favoriet op het autosalon van Parijs?

salon-collage

Van supercar tot familieauto, van conceptcar tot facelift. Ja, zelfs nieuwe bestelwagens en brommobielen zagen we de revue passeren op onze doortocht doot het recentste autosalon van Parijs. Maar over één ding raken we het niet eens, onze favoriet. Welke krijgt jouw voorkeur?

Zelfs tijdens onze terugrit hadden we nog een discussie over welk model nu dé gedenkwaardige première van het salon was. Toch maar de Mazda? Of eerder die GT-reeks van Peugeot? Worden we warm van de Pulsar Nismo Concept? En wat deden die gekke Ligiers daar, aan een catalogusprijs van dik 15.000 euro? We lijsten hieronder wat in het oog springende premières op.

Mazda MX-5

Langverwacht en bloedmooi, al hadden we er misschien toch net dat ietsje meer van verwacht, van die MX-5. Een typisch gevalletje van 'the chase is better than the catch'.

Audi TT Sportback Concept

De vierde telg van de concept-familieuitbreiding TT. Wordt hij het derde model in de productielijn, of laat hij de mogelijke klanten eerder koud?

Lamborghini Asterion

Geen salon zonder speciaal nieuws zonder concept car voor Lamborghini. Hier is dat in de vorm van de Asterion, een hybride met dik 900 pk.

Peugeot 308 GT

Deze Peugeot 308 GT is niet direct een nieuw model maar wel een warm hatch die het doet kriebelen in onze vingers. Merkte je de LED-richtingaanwijzers al op? Die werken op een gelijkaardige manier als die van de zwaardere Audi's.

Ferrari 458 Speciale A

Zonder dak in 3,0 seconden naar de 100 km/u. Meer moet dat niet zijn. Of toch misschien, dit schreeuwerig geel mag niet ontbreken.

Volvo XC90

Terwijl de hele autowereld de grote kolossen steeds meer laat voor wat ze zijn, bouwt Volvo gewoon een nieuwe XC90. Met 400 pk dan nog. Dankzij een hybride motor, dat wel.

Jaguar XE

De kleinere versie van de XF liet al een tijdje van zich spreken. Vormtechnisch zit het allemaal goed. Maar heeft hij genoeg in zich om op de zenuwen van de heilige drievuldigheid in premiumland te werken?

Volkswagen XL Sport

Zeg nu nog eens dat ze niet gek durven doen bij Volkswagen. Een Ducati-motor in een XL1 pompen. Da's nog gekker dan een Suzuki-motor is een Caterham.

of...

Misschien heb jij uit onze lijst premières wel een ander modelletje gekozen als jouw persoonlijke favoriet. Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:16
afbeelding van Techno Patat

Ik mis een grote eigenlijk: C63 amg!

Het Geheim door het Mysterie 21:54
afbeelding van Het Geheim door het Mysterie

Hyundai i20

Dirk Luyten 16:17
afbeelding van Dirk Luyten

Voor mij is de Mazda MX-5 de enige nieuwigheid die er sportief uitziet, de anderen hebben 2 deuren te veel. Een sportieve wagen met 4 deuren ? BAH.

Jack 20:44
afbeelding van Jack

Fiat 500 X

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws