Live in Genève 2015: McLaren 675LT

mclaren-675-lt-2015-01

Ode brengen aan het verleden en het nieuwste speelgoed van de concurrentie te snel af proberen te zijn; dat doet McLaren met de 675 Long Tail. Al zal hij eerst nog even braafjes moeten stilstaan op het salon van Genève met 675 slapende pk's achterin.

De strijd tussen de Ferrari 458 Italia en de McLaren 650 is er eentje die de geschiedenisboeken in gaat. De Italianen tonen hun nieuwste titaan in de vorm van de 488 GTB en de Britten hebben meteen al een antwoord klaar met de 675LT, een zo goed als herbouwde 605S met maar liefst 675 pk en 700 Nm onder de kap.

Die kracht wordt gepuurd uit de 3.8-liter twinturbo V8 en haalt daarmee tegenover de 488 GTB meer pk's (+ 5 pk), maar wel minder koppel (-60 Nm). Hoe dicht dat in de realiteit komt? Sprintje naar de honderd doe je 2.9 seconden met de McLaren, de Ferrari heeft er 3 seconden voor nodig. Juist ja, over een haartje verschil gesproken.

Long Tail

De F1 GTR Long Tail is één van de meest begeerlijk wagens op aarde. Daarom dat McLaren het een goed idee vond om die 'Long Tail' benaming vanonder het stof te halen. De term LT zie je dan ook visueel terug door de verlengde achterkant met twee stevige einddempers net onder de spoiler. Het gewicht werd dan weer verlaagd met 100 kilogram, de coolheidsfactor allesbehalve.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws