Officieel: Audi R8 RWS is achterwielaangedreven

audi-r8-v10-rws-2018_1

Doe maar een rondedansje want dat doet de R8 V10 voortaan ook. Zij het in beperkte oplage.

Audi heeft besloten om haar eerste stappen op achterwielaangedreven gebied te zetten sinds de Middeleeuwen ofzo. De Auri R8 RWS - dat staat voor Rear Wheel Series - is een handgebouwde beperkte serie van de jongens uit Ingolstadt. De motor wijzigt niet en is net als in de gewone R8 V10 540 pk en 540 Nm sterk. Daarmee haal je de 0-100 in 3,7 seconden. De Spyder doet der 0,1 seconde langzamer over.

Audi gaat slechts 999 exemplaren van deze R8 V10 RWS bouwen, de wagen is met zijn achterwielaandrijving 50 kilogram lichter dan de vierwielaangedreven versie. Je kan de wagen herkennen aan de matzwarte accenten en de klanten die nog wat extra centen op tafel leggen kunnen ook de optionele striping kiezen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 21:31
afbeelding van Techno Patat

Dus de R8 V10 Valentino Balboni :D? En als deze goed verkoopt krijgt de volgende R8 een achterwiel aangedreven versie in het gamme zonder limiet :p!

Ik ben wel benieuwd naar hoe hij het doet. Want eerlijk is eerlijk, rwd ervaring missen ze toch bij Audi hé :)! Een ramp zal het sowieso niet zijn, maar hoe ver reikt de genialiteit :p?

Sven 21:36
afbeelding van Sven

het zal wel niet zoveel kosten om een meer ervaren ingenieur van dochtermerk Lamborghini even over te vliegen vanuit Italië om eens naar de opbouw van de wagen te laten kijken, ik denk dat dat best ok zal zitten.

Techno Patat 21:42
afbeelding van Techno Patat

Dan zou ik als ontwikkelteam bij Audi toch wat in m'n staart gebeten zijn dat ze voor een handgebouwd pareltje uit mijn ontwikkelingsafdeling iemand laten overvliegen omdat ze geen vertrouwen in me hebben sie :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws