Autosalon Brussel 2019: Volkswagen in grote getale

vw-autosalon-brussel-2019-stand

Volkswagen komt ook naar het autosalon in Brussel. En ze zijn er met veel. Zo is er voor elk wat wils.

Volkswagen zelf ziet de stand opgedeeld in een aantal categorieën. Niet in het minst is er de nieuwe T-Cross, die het crossover-gamma komt vervolledigen. Ook de nieuwe Touareg is er te zien, net als de al ingeburgerde T-Roc en Tiguan. Volkswagen pakt ook uit met IQ.Drive-versies van haar modellen, al gaat het daarbij vooral over extra opties in een voordeelpakket.

Verder voorziet Volkswagen een 'sportief gedeelte', waar je behalve de Up! GTI en Polo GTI ook een Golf GTI TCR kan bekijken.

elektrieker gezocht

Volkswagen moest de afgelopen jaren haar kar keren en mee in de elektrische evolutie stappen. Nu hebben ze de e-Golf op de stand staan. Dat is het enige elektrische model in het aanbod van de Duitsers op het salon, de e-Up! brengen ze niet mee. Ook de GTE-versies van Golf en Passat laten ze in de WLTP-tank zitten, tot er binnenkort een nieuw model Golf aan komt. Fan van alternatieve energie maar toch geen elektro-liefhebber? Dan is er nog de CNG-aandrijving die ze in de Caddy en T6 Transporter steken.

Maar in de toekomst hebben ze bij Volkswagen wel een elektrisch aanbod. Althans, als we naar de ID Crozz concept car kijken die ze op de stand zullen hebben staan. Ook op bedrijfwagenvlak zijn er elektriciteiten op komst, getuige de e-Caddy en e-Transporter prototypes die het merk meebrengt. De e-Crafter is al realiteit, al zal dat eerst op kleine schaal zijn. Ook een e-bike is er, zodat klanten de laaste kilometer-aflevering per fiets kunnen doen.

Je komt op de VW Commercial-stand echter niet alleen aan je trekken als je elekroliefhebber bent of als je graag in de toekomst kijkt. Volkswagen brengt in totaal namelijk 25 commerciële voertuigen - lees bestelwagens - mee. Caddy, Transporter T6, Crafter of Amarok, ze zijn er allemaal te zien.

Volkswagen vind je in paleis 11, naast zustermerken Audi, Seat en Skoda. Ons praktisch overzicht van het Brusselse autosalon - inclusief salonplan - vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws